Evet büyüksün türkiye. insanlığınla büyüksün, yüreğinle büyüksün, merhametinle büyüksün, şefkatinle ve milletinle büyüksün. 
Şanlı geçmişine şöyle bir göz atıldığında görülmektedir'ki, ABD dahil yardım etmediğin ülke yok denecek kadar az. 
Buna ispanyadan kovulan dünyada gidecek ülke bulamayan, ''lanetlenmiş'' yahudilerde dahil..  Yani mazlum duruma düşüpte himayene kanatlarının altına almadığın hiç bir millet yok..
Orta asya bozkırlarından kopup gelen, yurt edindiği topraklara adalet getiren, zalime göz açtırmayan mazlumu koruyan bir millet oldun şanlı tarihin boyunca.. 
Bu günde tüm yokluklara rağmen ülkelerinden kaçmak zorunda kalmış, milyonlarca mülteciyle lokmanı gururla onurunla paylaşmaya devam ediyorsun..

Varsa göstersinler gittiği ülkelerde o milletin dinine, diline, yaşam tarzına müdahale etmeyen, girdiği ülkelerin halkını kılıçtan geçirmeyen, halkın ve ülkenin zenginliklerini  çalmayan ikinci bir ülke yok ve gösteremezsiniz..
Lakin tüm bu iyiliklerine adeletine merhametine rağmen, bu kadar ihanete uğramış sırtından hançerlenmiş bir başka millette gösteremezsiniz; çünki yok... peki neden? osmanlı yönetim anlayışıyla hatamı etmiştir? asla'' çünki osmanlı mensup olduğu islam dininin emrettiği şekilde adaletli bir yönetim sergilemiştir, ancak bir çok milletler topluluğu olan osmanlı imparatorluğu, iç ve dış dinamiklerin ihaneti sonucu bu günki duruma gelmiştir.  
Aslında içten ihanetler olmasaydı dış mihraklerin yıkabilmesi asla münkün olamazdı. pekii insanoğlu bu kadar nankör olmak zorundamı?.. bir kedinin başını okşarsınız sevildiğini anlar minnetle mırıldar, bir köpeğin başını okşar yal verirsiniz, ömür boyu kapınızda bekler. pencere önüne bir avuç darı koyarsınız kuşlar pencerenizden eksik olmaz.  sanırım ihanet, nankörlük, ve sadakatsizlik insanoğluna mahsuz bir durum.. 
Tarih tekerrürden ibarettir denmiş, lakin böyle olmak zorunda değil; bu gün türkiyenin geldiği noktadan anlıyoruz!ki, gelişmesi ve kalkınması bir çok defa kesintiye uğratılmış hazinesi defalarca boşaltılmış on cente muhtaç duruma getirilmiş  bir çok defa ihanetlere uğradığı halde, yeniden ayağa kalkmasını bildi Büyüksün ''TÜRKİYE'' yüreğinle, milletinle, geleceğe dair verdiğin umutla  büyüksün vesselam....