Sinop-Ayancık yolunda trafik kazası Sinop-Ayancık yolunda trafik kazası

Sinop Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma törenine Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı ve aynı zamanda Anadolu Mektebi organizasyonunun kurucusu olan Prof. Dr. Sami Güçlü, Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, İl Kültür Müdürü Fatih Güzel, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan; “Ülkemiz için çok önemli bir yeri olan edebi şahsiyetlerimizin eserlerini yaşatarak gelecek nesillere aktarmak bizler için önemli bir vazifedir. Bu gaye doğrultusunda ülkemize ve milletimize hizmet etmiş edebiyatımızın değerli üstatlarından olan Tarık Buğra ile ilgili bizlere aydınlatıcı bilgiler verecek olan değerli panelistlerimize, verecekleri önemli bilgiler için şimdiden teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Özarslan, panelin düzenlenmesinde emeği geçen Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı, Anadolu Mektebi Kurucusu Prof. Dr. Sami Güçlü’ye, Anadolu Mektebi öğrencilerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak: BÜLTEN