Humeyni bir din adamıydı,vaaz eder, kitaplar yazardı. 1964'te İran'ı terk etmek zorunda kaldı. Çok çalıştı,emek verdi ve 1979'da İran İslam Devriminin lideri olarak Air France uçağıyla sığındığı Fransa'dan 5200 gün (15 yıl) sonra  milyonların karşıladığı bir törenle memleketi İran'a geri döndü.Ömür boyu lider seçildi. Devrimini halka dayanarak yaptı. Şah'ı indirmeyi başardı.

Vaizliği, yazarlığı ile ön plana çıkan bir din adamı olan Fethullah GÜLEN 1999 Mart ayında Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldı. Yıl 2014. Tam 5400 gündür (15 yıl) ABD'de yaşıyor.Dönmesi için üst perdeden bir çok çağrılar yapılmasına rağmen,yasal bir sorunu olmamasına rağmen halen dönmedi. İki sürgünü incelerken son yaşanan olaylar acaba devrimsel geri dönüşün gecikmeye girmesi nedeniyle mi oldu diye sormadan edemiyorum.

Devlet içinde devlet yapısı kurmaya yeltenmek bu topraklarda tutmaz. Halka dayanmayan hiç bir şeyin kalıcı olma şansı yok. Son yaşananlar algımızı,bakışımızı da değiştiriyor. Sistemin kodlarını çözüp doğru oynayanlar devlet içinde devlet olmuşlarda haberimiz yeni oluyor.  Yargı marifetiyle Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ordunun etkisiz hale getirilmesi kesmemiş birilerini seçilmiş meşru Hükümete karşı bir darbe girişimi rahatlıkla yapılabiliyor. Neyse ki halkının çok sevdiği dirayetli bir lider var ki bu kumpaslar çözülüp, alaşağı edilebiliyor. Son yaşanan gelişmeler gösteriyor ki Ergenekon ve Balyoz davaları da tekrar görülecek gibi. 28 Şubat davasında kimsenin içerde kalmaması,diğer davalarda alabildiğince yüksek cezalar uygulanması şüphe verici.

Acaba "zamanı gelipte geçen devrime" giden yolda dikenleri temizlemek "yargıyı ele geçirmekten mi" geçmiş. Hedefe varan yolda herşey mubah mı?
Bu millet Attila,Sultan Alpaslan,Fatih Sultan Mehmet,2.Abdülhamid Han, Mustafa Kemal Atatürk,Recep Tayyip ERDOĞAN gibi Büyük Hakanlar yetiştirmiş ama içinden Humeyni çıkarmamıştır. Hocalar bizim kültürümüzde çok değerlidir ancak Hakanların yanında yer alırlar. Akşemsettin gibi,Şeyh Edebali gibi. 
Keşke Hocalarımız Humeyni olup devrim yapmayı değilde Akşemsettin olup,Şeyh Edebali olup Hakan'larının yanında durup millete hizmet yolunu seçseler...

Hedefe varabilmek için dış güçlerle iş tutmakta serbest zaten... 

İnanıyorum ki  yönünü demokratik bir ülke olma yolunda belirleyen ve muassır medeniyet olma yönüne çevirmiş bir Türkiye yaşanan tartışmaların, krizlerin sonunda daha güçlü bir Türkiye olacak. 2023 ve 2071 vizyonuna uygun olarak Lider Ülke Türkiye olacağız. Dış güçleri kıskandıran devasa projelerle hem ülkemiz güçlenecek, hem halkımızın refah seviyesi artacak. Bunun olmamasını isteyen çok ama bu millet bu badireleri de atlatacak ferasete sahip. 


Birileri Türkiye batsın diye dua edenlere AMEN diyor ama millet oyunu bozuyor.

Gönlünü eğitime ,ülkemizin gelişmesine adamış samimi ruhlarda olayları tekrar tekrar incelesinler. Bizim derdimiz birilerini bir yere taşımak mı? Ülkemizi bir yerlere taşımak mı? Ülkesini seven ,ülkesini batırmaya çalışmaz, batırmaya çalışanlarla beraber olmaz... Samimi hizmet sevdalılarına bu ülkenin ihtiyacı çok...