Anadolu Gençlik Derneği Sinop Temsilciliği tarafından "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programı bu yıl Boyabat ilçesinde yapıldı.  

15 Temmuz Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa; Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Mehmet Baki Öztürk, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Medet Bulut, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Hafız Ali Pamuklu tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Bu sırada duygusal anlar yaşandı. Programın açılış konuşmasını yapan Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Mehmet Baki Öztürk, Mekke'nin fethinin önemine vurgu yaparak, "Mekke'nin fethi, kansız olarak gerçekleştirilmiş tek fetihtir. Mekke'nin fethi, Kudüs'ün fethinin müjdecisi, İstanbul'un fethinin müjdecisi, Kisra'nın yani İran'ın fethinin müjdecisi ve Yemen'in fethinin müjdesidir. Dolayısıyla Mekke'nin fethi, bütün fetihlere kaynaklık edecek bir fetihtir" ifadelerini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Medet Bulut ise yaptığı konuşmada, İslam aleminin içinde bulunduğu durumu ele alarak, "Bugün yeryüzünde siyonist ve emperyalist zulmün ve terörün tüm yüzlerini gördüğümüz zamanlardan geçmekteyiz. İslam âlemi ve mazlum coğrafyalar her gün ağır bedeller ödemeye ve acılar çekmeye devam ediyor. İlk kıblegahımız Mescid-i Aksa, kutsal toprağımız Kudüs, Filistin; Gazze uluslararası camiada meşruiyeti bulunan ve devlet olarak tanınan, fakat gerçekte bir terör örgütü olan İsrail’in saldırılarıyla işgal ve mezalim altındadır. Tüm kalbimizle inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır. Mescid-i Aksa'nın işgal altına olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Mescid-i Aksa da Kudüs de Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir" şeklinde konuştu.

Sinop'un eşsiz güzellikleri posta pullarına bastırıldı Sinop'un eşsiz güzellikleri posta pullarına bastırıldı

SUNİ GÜNDEMLERDEN BİRİ DE YILBAŞIDIR
Anadolu Gençlik Derneği Sinop İl Temsilcisi Abdülhamid Çoban ise tüm katılımcılara teşekkür etti. Çoban, “Dünyanın bir kısmında insanlar açlık, yoksulluk, zulüm yaşanırken diğer kısmında ise eğlence sektörünün renkli ışıkları ile kitlelerin gözleri boyanmakta ve farklı suni gündemler ile insanlar gerçeklikten uzaklaştırılmaktadır. Bu gündemlerden bir tanesi de tarihimiz, kültürümüz ve inancımız ile alakası olmayan Yılbaşı etkinlikleridir. İslam ülkelerinde ve mazlum coğrafyalarda emperyalizm eliyle meydana gelen problemler ve gözyaşları hala devam etmektedir. İslam coğrafyalarına yönelik yapılan saldırıların tahammül düzeyi aşılmış ve dayanılmaz bir noktaya ulaşmıştır. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa 1948 yılından beri Siyonist İsrail tarafından işgal altındadır. Hepinizin takip ettiği üzere Aksa Tufanı ile başlayan süreçte artık zulüm ve katliamlar giderek şiddetini devam ettirmektedir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu gece hem bu zulüm ve katliamlara karşı sesimizi duyurarak mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu duyurmak hem de tüm dünyada kamuoyu oluşturmak amacıyla her yıl 31 Aralık gecesinde tüm Türkiye'de, yüzlerce noktada gerçekleştirmiş olduğumuz "Mekke'nin Fethi" programlarımızı bu yıl "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" adı altında gerçekleştirdik. Fetih ruhunu ve hissiyatını birlikte yaşayabilmek ve manasını idrak edebilmek amacıyla düzenledğimiz programlarımıza katılan herkese teşekkür ediyoruz. ” dedi.

Editör: Furkan Alperen Demir