Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü tarafından Kastamonu ve Sinop illerinde turizmde çalışma alanlarının tespiti ve işbirliğinin değerlendirilmesi amacıyla geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.  
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Hizmet Binasında Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç ile Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit’in katılımıyla düzenlenen toplantıya, Müdür Yardımcıları Selim Yalçınkaya ve Melikunnas Özkaya, Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Suat Açıkgöz, Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Elif Kalaycı, Milli Parklar Şube Müdürü Erol Büyükdoğan, Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürü Rıfat Erdal, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Mustafa Demirol, Kastamonu İli Şube Müdürü Yalçın Uyanık, Sinop İli Şube Müdürü Nurullah Gürkan, Ilgaz Dağı Milli Parkı Müdürü İrem Sağlam Fide, Küre Dağları Milli Parkı Müdür Vekili Ali Bozkurt, Ajansın Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birimi Başkanı Serkan Doğru, Program Yönetimi Birimi Başkanı Halil İbrahim Kırlı ve Ajans uzmanları katıldı.
10. Bölge Müdürlüğü yetki alanına giren ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Bütünleşik Turizm Projesi kapsamındaki unsurlara yönelik gerçekleştirilebilecek ortak çalışma alanlarının ele alındığı toplantıda Ajans mali destek programı kapsamında altyapı iyileştirmesine konu olabilecek Ilgaz ve Küre Dağları Milli Parkları ile Hamsilos Tabiat Parkı ve Bazalt Kayalıkları Tabiat Parkı gibi turizm unsurları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

BÖLGENİN İHTİYACI OLAN PROGRAMLARI TASARLIYORUZ
Toplantıda konuşan Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Ajansın önceki mali destek programlarının aksine, sonuç odaklı program mantığına geçtiğini hatırlatarak, artık Bölgenin ihtiyacı olan programları tasarlayarak özel projelerin hayata geçmesini istediklerini kaydetti. Dr. Genç, “Turizm çalışmamızda öncelikli olarak ele aldığımız unsurlar var. Bütün unsurlara müdahale etme şansımız olmayabilir ama en azından ele aldığımız listedeki unsurlara yönelik bir proje geliştirdiyseniz çıktığımız mali destek programında da beraber bir şekilde bunu yürütmeyi hedefliyoruz.” dedi.   
Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit ise konuşmasında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile sürekli diyalog içinde olmak ve ortak projeler geliştirmek istediklerini belirterek, Ajansın işbirliğine açık olmasının kurum olarak kendilerini memnun ettiğini söyledi. 
Kastamonu ve Sinop illeri için ortak çalışma alanlarının tespiti ve işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesine yönelik gerçekleştirilen toplantı sonucunda, iki kurum karşılıklı bilgi paylaşımı ve birlikte çalışma kararı alındı. 

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen turizm altyapı unsurlarının istişare toplantıları farklı paydaşlar ile Ekim ayı boyunca devam etmesi planlanıyor.
 
Editör: Vitrin Haber