Samsun’da bir araya gelen sürücü kurslarının temsilcileri, taleplerini dile getirmek için sürücü adayı araçlarıyla tur atarak, Atatürk Anıtı’nda açıklama yaptı. 

Ankara, Antalya, Konya, Gaziantep, İzmir, Sivas, Sinop ve Samsun gibi çeşitli illerden gelen yaklaşık 100 kadar sürücü kursu temsilcisi, İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi'ndeki direksiyon sınav alanında toplandılar. Grup buradan konvoy oluşturarak Atatürk Anıtı önüne geçti.

Sürücü kursu temsilcileri, daha sonra “Çarpışan otolara binmek istemiyoruz”, “Nüfusa orantılı kursa evet”, “Kelle koltukta bedava sınava hayır”, "Taban fiyat gelmeli”, “Usta öğreticilere sınav ücreti istiyoruz”, “Biz direksiyon usta öğreticiyiz figüran değiliz” şeklinde dövizlerle Atatürk Anıtı'nda toplandılar.
Grup ilk önce Mustafa Kemal Atatürk ve bir süre önce Yozgat’ta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden direksiyon usta öğretici Ali Osman Öcal ile diğer şehitler için saygı duruşunda bulundu. Ardından basın açıklamasını okuyan Gaziantep Sürücü Kursları Derneği Başkanı Ömer Culhalar, “Can güvenliğimizi korumak amacıyla girdiğimiz bu yolda fazla bir şey değil, hak ve adalet istiyoruz. Eğitim ayrıcalık değil, haktır. Bu hakkın sizlerden alınmaması ve daha verimli çalışma koşulları için beklentilerimize ve ihtiyaçlarımıza kulak verin. Milli Eğitim Bakanlığımızdan beklentilerimiz, 24 Mart 2015 tarihinde yayınlanan Sınav Yönergesi'ndeki usta öğreticilerin komisyona müdahale etmesi sonucu, tutanak tutularak 1 yıl süre ile görevden uzaklaştırma maddesinin acilen iptal edilmesini istiyoruz. Toplantılarda söz verildiği üzere direksiyon sınavlarında usta öğreticilerimize ve araçlarımıza sınav ücreti ödenmesini istiyoruz. Sınav yapıcılarının sürücü belgelerinin sınav yaptığı araç karşılığı olması daha uygun olacaktır. Haksız rekabetin önlenmesi adına, taban fiyat uygulamasına süratle geçilmesini ve rekabetin eğitim kalitesinde yapılmasının önünün açılmasını istiyoruz. Bu isteklerimizin acilen değerlendirilip uygulamaya geçirilmesini Milli Eğitim Bakanlığımızdan bekliyoruz” dedi.
Editör: Vitrin Haber