SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan, dış kurumlar tarafından doğal gaz hatlarına verilen zarar dolayısıyla şehir merkezinde doğal gaz kesintisi yaşandığını söyledi. 

SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. şehir genelinde yaşanacak doğal gaz kesintileri ile ilgili sabahın erken saatlerinde açıklama yayınladı. Genel Müdür Yılmaz Kolsan, hastane ve benzeri özel durumu olan tesislerde kesinti yaşanmaması için çalışmaların başlatıldığı belirterek internet sitesinde şu açıklamalarda bulundu:

“11 Şubat tarihinde saat 03.30 saatinde Kirazlık mevkisinde dış kurumlar tarafından yürütülen alt yapı çalışmaları esnasında 20 çelik ana doğal gaz hattına hasar verilmiştir. Verilen hasar sebebiyle 20' çelik ana doğal gaz hattında zedelenme meydana gelmiş ve doğal gaz kaçağı oluşmuştur. Şehir genelinde doğal gaz kesintileri yaşanmaktadır. Hastane ve benzeri özel durumu olan tesislerde kesinti yaşanmaması için çalışmaların başlatıldığı bildirilmiştir. 16 Aralık 2016 tarihinde yaşadığımız doğal gaz hasarında gerekli bilgilendirme ve açıklamalar yapılarak konunun önemine dikkat çekilmiştir. Ancak bugün aynı sorunun tekerrür etmesi maalesef üzüntü vericidir. Doğal gaz hattına 03.30 saati itibariyle verilen hasara ivedilikle müdahale edilmiş olup doğal gaz arzının sağlanması amacıyla çalışmalar kesintisiz bir şekilde sürdürülmektedir. Hasarın gün boyu süreceği öğrenilmekte olup, gelişmeler internet sayfamız aracılığıyla bildirilecektir.”

- Doğal gaz kesintisi vatandaşları tüpgaza yöneltti

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde kara yolu çalışması sırasında doğal gaz ana boru hattının zarar görmesiyle birlikte şehir merkezinde yaşanan kesinti vatandaşları "tüpgaza" yöneltti.

Yetkililer tarafından 'doğal gaz akımının gün boyu verilmeyeceği' duyurusu yapılınca, Samsunlu vatandaşlar soluğu tüp bayilerinin kapısında aldı. Tüp satış noktalarında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, 40 sene önce yaşanan tüp kuyruklarını anımsattı. Samsun’da tüpgaz bayiliği yapan Hüseyin Ayan, "Samsun’da yaşanan doğal gaz kesintisi nedeniyle vatandaşlar sabah erken saatlerde kapımıza dayandı. İnsanlara tüp yetiştirmekte zorlanıyoruz. 2 saat içerisinde yaklaşık 200 tüp sattık. Bizim elimizde de tüp kalmadığı için dışarıdan sipariş veriyoruz" dedi.

Samsun’da tüpgaz bayilerinde kuyruk oluşturan vatandaşlar ise yaşanan kesintiden dolayı mağdur olduklarını dile getirdiler.

“Fore kazık makinesiyle hattımız hasar gördü”
Doğalgaz hattında zarar gören bölgedeki son durumu aktaran SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Yatırım Müdürü Hakan Baltaoğlu, "Köprü ayaklarında yapılan çalışma esnasında fore kazık makinesiyle hattımız hasar gördü. Ekiplerimizle birlikte hemen olaya müdahale ettik. Kontrolsüz gaz akışını kestikten sonra çevre güvenliğimizi aldık. Şuan çalışmalarımız sürüyor. Hasarlı bölgeyi kesme işlemi yapıyoruz. Kaynak ve montajla işlemini de yaptıktan sonra gazlama işlemine başlayacağız. Tamirat 5-6 saat sürecek. Gazlama işlemi aşama aşama olacak. İlk önce çelik hattımızı gazlayacağız. Daha sonra bölge istasyonlarımıza gaz vereceğiz. Daha sonra binalarda doğal gaz arzını sağlayan servis kutularının montajlarını yapacağız" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber