Ramazan ayının olmazsa olmazı hurma satışlarında artışlar yaşanmaya başladı. Ramazan'a özgü lezzetlerden olan hurmanın fiyatında geçen yıla oranla fazla bir değişiklik olmadı. 10 TL'den başlayan hurma fiyatları 120 TL'ye kadar çıkabiliyor. En fazla rağbet gören hurma Medine hurması olurken en yüksek fiyata Acve hurması satılıyor. Vatandaşın hurmaya olan ilgisinden memnun olan esnaf, satışların Ramazan arefesinde iyice artacağını söylüyor. Ramazan hazırlığı yapan vatandaşlar ise bütçelerine göre alışveriş yaptıklarını belirttiler.

"Vatandaşın ilgisi güzel"
Hurmanın fiyatlarının geçen yılla aynı olduğunu belirten Sabri Yıldırım, "Fiyatlar geçen yıla oranla hemen hemen aynı. Medine hurması 36 TL, jumbo Medine hurması 40-45 TL, İran hurması 10 TL, Bağdat hurması 10 TL, Tunus hurması 30 TL. Ramazan sonlarına doğru biraz daha fiyatlar düşer. Vatandaşın ilgisi güzel. Satışlardan memnunuz. Kayısıda ufak bir artış var. Geçen yıl 7 TL'ydi bu yıl 10 TL'ye çıktı. İncirin kilosu 20 TL. İncir geçen yıl biraz pahalıydı bu yıl fiyatı biraz düştü. Kuru üzüm 7 TL. Fiyatlar iyi, müşteri memnun. İnşallah diğer esnaflarımızın da işleri iyidir" dedi.

"Her bütçeye uygun hurma var"
Fiyatların bu yıl normal olduğunu söyleyen Kenan Civil, "10 çeşit hurmamız var. 10 liradan 100 liraya kadar hurma çeşitlerimiz var. En pahalısı 100-120 TL arası olan Acve hurması. Hurmanın fiyatları kalitesine göre değişiyor. Her bütçeye uygun hurma var. Bizde en fazla satılan Medine, Mebrun, Ürdün, Kudüs hurması. Hurma satışlarımız ufak tefek başladı. Arefe günü işler iyice artar" diye konuştu.