Sinop köylerini turizme açma projesini (Köypander) yürüten Gazi Üniversitesi Prof'larından Sinoplu hemşehrimiz  Prof. Dr. Emin Kuru iktidarı ile muhalefeti ile çalışmalarda bulunularak Sinop'unda İpard kapsamına alınması için girişimlerde bulunulması gerektiği ifade etti. Prof.KURU  sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşımda Başbakan Sayın Binali Yıldırım'ın Sinop ziyaretinin de Sinop'un bazı ihtiyaçlarının dile getirilmesi bakımından  iyi değerlendirilmesi gerektiğini de belirtti.


Prof Emin Kuru açıklamasında şunları kaydetti:
"SİNOP HALKININ DİKKATİNE .
Degerli hemşerilerim bildiginiz gibi köylerimiz imkansızlıklar nedeni ile boşaldı Üretmeyen toplum helak olur. Türkiyede25 il ipar kapsamında - tarımsal destek gurubuna alınmış ama sinop bu illerin içinde malesef yoktur SİNOPUN içerideki dışarıdaki tüm STK ları .İkdidar mualefet vekilleri belediye başkanları il ilçe başkanlar sinopun cok kıymetli muhtarlar il genel meclisi üyeleri kıymetli hemşerilerim tahminim sizlerde düşünmüşsünüzdür bende buradan hatırlatmak isterim sn başbakanımızın sinopa gelişinde sinopun magdurıyetleri gidermelidir. 
1-sinopunda ipar kapsamındaki iller içine alınmasını tarımsal hibe desteginden sinop köylüsününde istifade etmesini hep beraber isteyelim cünki hibe para girdisi sinop içindir sinoplu içindir . 
2 sinopun şehir içi trafik sorununu sinop turizmini olumsuz etkiliyor. sorunu yüzde yetmiş çözecek olan zeytinlikten gelen kuru çeşme sokagın arkasından gecen hükümetin önüne cikan yolun istimlak çalışmaları belediyece bitirilmiş olup 4.2 bin tl yolun acılması için gerekmektedir bu para için belediye başkanlıgınca bakanlıga talepte bulunulmuştur bu paranın sinop belediyesine aktarılarak 40 yıldır acılmayan yılarca 18 uygulaması ile magdur edilen vatan daşın magduriyetinin giderilmesi sinop turizminde sorun olan .Sinop trafiginin rahatlaması saglanacaktır bu nedenle ihtiyaç olan paranın sn baş bakanımıza hatırlatılması tüm sinoplunun menfaatinedir sinopun ihmal edilmişligini giderecek bilinç ile sn baş bakanımıza olacak ilgimiz demokrat anlayışımızın geregi olacaktır Bu kazanımların istenmesi durumunda sn başbakanımızın talepimizi geri çevirmeyecegini düşünüyorum bu nedenle bu zıyaretten sinop halkı mutluluk duyacaktır 
sinop halkına saygı ile duyurulur."


Editör: Vitrin Haber