Yaylaları, kıyıları, koyları, kumsalları ve dağları ile dikkat çeken ilde doğa, yayla, kıyı ve kültür turizmi ön planda. Ekonomisi tarıma dayalı Ordu’da; Altınordu, Ünye, Fatsa, Perşembe, Kumru, Korgan, Gölköy, Aybastı, Akkuş, Mesudiye, Ulubey, İkizce, Çatalpınar, Gürgentepe, Çaybaşı, Kabataş, Çamaş, Gülyalı ve Kabadüz olmak üzere toplam 19 ilçe yer alıyor. Yatırım, kentsel dönüşüm ve ulaşım projelerinin hızla devam ettiği Ordu’da emlak sektörü yakından takip ediliyor. Peki, Ordu satılık daire fiyatları ne kadar? Ordu’da satılık konut fiyatları son bir yılda ne kadar arttı? İşte Ordu konut piyasasına dair merak edilenler…

Ordu satılık daire fiyatları ne kadar?
Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Ordu satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 146 bin 862 TL, maksimum 244 bin 800 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 195 bin 816 TL olarak gösteriliyor. 

Ordu satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?
Karadeniz’in doğal güzellikleriyle adından söz ettiren şehri Ordu’da son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.72 artış gösterdi. Ordu şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.958 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle, amortisman süresi 23 yılı buluyor.

Ordu kiralık daire fiyatları ne kadar?
Ordu’da Ordu Üniversitesi yer alıyor. Böylelikle bölgede her yıl artış gösteren öğrenci sayısıyla birlikte kiralık daire talebi artıyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Ordu kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 524 TL ile 874 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 699 TL olarak belirtiliyor.

Ordu’nun kazandıran ilçesi: Altınordu
Ordu’nun satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip ilçelerinin başında Altınordu geliyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Altınordu satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.72 artış gösterdi. Altınordu’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı, 146 bin 862 TL ile 244 bin 800 TL arasında değişiyor. Altınordu ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.958 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 23 yıl olarak hesaplanıyor.

Ordu’da kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor!
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan ve şehirde devam eden kentsel dönüşüm projesi olan Şirinevler Sitesi’nin Altınordu ilçesinin marka değerlerinden biri olacağı bekleniyor. Proje kapsamında; 26 adet 1+1 daire, 101 adet 2+1 daire ve 184 adet 3+1 daire olmak üzere toplam 311 konut yer alacak. Ayrıca bölgede devam eden başlıca projeler ise şöyle; Fındık Çikolata Park, Ordu Park AVM, Süleyman Felek Caddesi Yayalaştırma ve Cephe İyileştirme. Boztepe Peyzaj Düzenlemeleri ve Rüsumat Sahili Atatürk Parkı Projesi, Melet Park şehirde planlanan başlıca projelerden.

Ordu satılık ev

tüm Ordu satılık daireler için tıklayın 

Bu bir 'Advertorial'dir.

Editör: Vitrin Haber