Samsun Sinoplular Derneği tarafından derneğin onur üyesi Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Delmenhorst İl Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Tamer Sert'e plaket verildi.

Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği yönetiminin 56'lar mevkisindeki BejCafe'de gerçekleştirdiği toplantının önemli bir konuğu vardı.  Derneğe bu güne kadar önemli hizmet ve katkıları bulunan, aslen Erfelekli olan Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Delmenhorst İl Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi, Hollanda Sinoplular Derneği Başkan Yardımcısı Tamer Sert ve eşi Nurten Sert, Dernek Başkanı Gülser Övet Kesimal ve yönetim kurulu üyeleriyle buluştu.  

Toplantıya Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel'de katıldı. Katılımcılara hitap eden Tamer Sert, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Almanya'da gerçekleştirdiği çalışmalara da değinen Sert, özellikle Türk gençliğinin asimile olmaması, özellikle Avrupa'da giderek yaygınlaşan İslâmofobiye karşı mücadelelerinden bahsetti. Konuşmasında gurbetteki bir çok Sinoplu’nun hayatına dokunan Gülser Övet Kesimal'in çok önemli bir köprü vazifesi gördüğünü kaydeden Tamer Sert, "Gülser hanımın sayesinde sayısız gurbetçi ve Sinop köylerinden insanlar, başta sağlık ve eğitim olmak üzere her alanda fayda görmüşlerdir. Böyle köprüyü daima korumak lazımdır, destek olmak gerekir. Köprü olmanın faydası insanların daha hızlı hizmet almasına sebep oluyor. Gülser hanım bu arada gönüllü rehberlik yapıp, zaman zaman cebinde harcama yapmak zorunda da kalıyor. Bunu görüyoruz. Kendisine bu manada minnettarız" dedi. Tamer Sert ayrıca, Sinoplu ve Sinop dostlarını Avrupa'ya davet etti.
Samsun Sinoplular Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal ise konuşmasında, Tamer Sert'in başından beri derneğe büyük katkıları olduğunu dile getirerek kendisine teşekkür etti. 
Yapılan konuşmalar ardından 10 yıldır derneğin onur üyesi olan Tamer Sert'e plaketi Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel tarafından verildi. 

Editör: Vitrin Haber