Kastamonu’da meydana gelen trafik kazasında 3 kişinin ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle yargılanan sanık, mahkeme heyeti tarafından asli kusurlu bulunarak 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, hapis cezasını 48 bin 600 TL idari para cezasına dönüştürdü.

2013 yılının yılın Ekim ayında, İstanbul’dan Sinop’un Türkeli ilçesine giden Recai G. (32) yönetimindeki 34 KB 1454 plakalı otomobil, sisli havada şerit ihlali yapması sonucu karşı yönden gelen Mehmet Yağız (68) idaresindeki 37 AD 736 plakalı otomobille çarpıştıktan sonra arkadan gelmekte olan Mehmet Ali Çelik (31) yönetimindeki 02 HN 055 plakalı minibüse de çarpmıştı. Kazada, Mehmet Yağız, Tahir Kara ve Lütfiye Görgüç hayatını kaybederken, 11 kişi de yaralanmıştı.

Kazaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle Recai G. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, kazaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle asli kusurlu bulduğu Recai G.’yi 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra mahkeme heyeti, verilen hapis cezasını 48 bin 600 lira olarak idari para cezasına çevirdi. Karar sonrası, kazada hayatlarını kaybedenin bir yakını, sanık avukatına tepki gösterdi.

iha


Editör: Vitrin Haber