Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde yaşayan Ahmet Karaşoğlu, 5 aydır haber alamadığı sara hastası oğlunu bulan kişiye 10 bin lira ödül verecek. Karaşoğlu kayıp evladının fotoğrafları Türkeli ilçesi dahil bölgeye yakın her yere astı.

Örencik köyünde yaşayan 46 yaşındaki Karaşoğlu (46), yaptığı açıklamada, 28 yaşındaki oğlu Erol'un geçen yıl 17 Ağustos'ta sara ilaçlarını alarak evden ayrıldığını söyledi.
Durumu emniyet ekipleri ve jandarmaya haber verdiklerini, arama çalışmalarından sonuç alamadıklarını anlatan Karaşoğlu, "Uyuyamıyorsun, gündüz kalkıyorsun, kafayı yiyorsun. Ölü olsa bir yerde bulacaksın, diri olsa bir yerde göreceksin ama yok, evlat bu. Sonuçta evden bir kedi gitse aranıyor, nasıl yaşarsın? Gerçekten yakında annesi de çekip çıkıp giderse 'kafayı bozdum' diye şaşmayacağım, o derece. Ne diyeceğimi de bilemiyorum. Allah rızası için gören bilen varsa haber versin, davacı olmam. Birinin yanındaysa, gören bilen biri söylerse hısımlık, akrabalık da ederim. Köyde 3-5 hayvanım var. İneği, buzağıyı satarım 10 bin lira veririm" şeklinde konuştu.

Karaşoğlu, oğlunun peltek olduğunu, "R" harfini telaffuz edemediğini belirterek, psikolojisinin bozulduğunu, ayakta durmaya zorlandığını dile getirdi.

Oğlunun 1,70 boylarında, kumral ve bayez tenli olduğu bilgisini veren Karaşoğlu, "Üzerinde kimlik yoktur, yüzde 72 Engelli raporu bulunuyor. Geçen ay cenazesi nedeniyle Çatalzeytin ilçesine gelen bir tanıdık, fırının önünde gördüğü kişiyi oğluma benzetmiş. İlçeye gittik ama hiçbir bulguya rastlamadık" dedi. 

Karaşoğlu, Çatalzeytin ilçesine yakın mesafedeki Sinop'un Türkeli ilçesinde belirli noktalara afişler astıklarını, pek çok ihbar aldıklarını ama hepsinin asılsız çıktığını sözlerine ekledi. 

Editör: Vitrin Haber