Rize'de obezite nedeniyle 120 kiloya ulaşan 17 yaşındaki Burak Pertek, mide ameliyatı olduktan sonra rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.
Rize'de yaşayan ve 120 kilo ağırlığındaki Burak Pertek'e, anne ve babasından alınan onayın ardından, 28 Temmuz'da Rize Devlet Hastanesinde mide küçültme operasyonu yapıldı. 

Pertek, taburcu edildikten sonra tekrar rahatsızlanınca hafta sonu acil servise müracaat etti.

Burada yapılan müdahalenin ardından eve gönderilen Pertek'in durumu ağırlaşınca dün, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Pertek, müdahaleye rağmen dün gece hayatını kaybetti.

Pertek'in cenazesi, Ardeşen Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi.

Bunun üzerine Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince, ameliyatı gerçekleştiren doktor O.A.T. hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Mide ameliyatından 5 gün sonra rahatsızlanarak yaşamını yitiren gencin annesi Nural Pertek'in Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite Birim Sorumlusu, babası Muhammet Pertek'in ise Rize Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı olduğu öğrenildi.

Hayatını kaybeden Burak Pertek'in Kocaeli Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü'nü kazandığı, bu hafta kayıt yaptırmayı planladığı öğrenildi.
Editör: Vitrin Haber