Kocaeli’de yaşayan Sinoplular, dernekleri aracılığıyla kahvaltıda buluştu. Etkinlikte konuşan Sinoplular Derneği Başkanı Ümit Konukçu, ilkini gerçekleştirdikleri etkinliği gelenekselleştireceklerini söyledi.

Kocaeli Sinoplular Derneği, Kocaeli’de yaşayan Sinopluları düzenledikleri bir kahvaltı etkinliğinde buluşturdu. Sinoplular’ın kahvaltısı Başiskele Sahili’ndeki Lastik-İş Sendikası Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilirken, etkinliğe yaklaşık 200 kişilik Sinoplu vatandaş topluluğu katıldı. Dev bir buluşmaya imza atan Sinoplular’a hitaben ilk konuşmayı Kocaeli Sinoplular Derneği kurucu Başkanı Kadir Ayhan yaptı. Ayhan, derneği ne amaçla kurduklarını, görev süresinde neler yaptıklarını hemşehrilerine anlattı, “Sizleri böyle kalabalık bir halde bir arada görmek beni mutlu ediyor” dedi.
 
Kahvaltıdaki Sinoplular bu konuşmanın ardından dernek yararına düzenlenen çekilişlere iştirak etti. Çekiliş ardından söz alan Kocaeli Sinoplular Derneği Başkanı Ümit Konukçu, kahvaltı etkinliğini gelenekselleştirme kararlılığında olduklarını bildirdi. Konukçu konuklarına şöyle seslendi: “Bu etkinliklerimizi ileride daha da büyütmeyi amaçlıyoruz. Amacımız Kocaeli’deki tüm Sinoplulara ulaşabilmek ve hemşerilerimizle kaynaşmak. Bu gün burada üyelerimiz olduğu gibi ilk defa gelen hemşerilerimiz de var. İnşallah ileride daha güçlü organizasyonlarda bir arada olacağız.”

Editör: Vitrin Haber