Karadeniz Bölgesinde aralıklarla süren yağışların hafta boyunca etkili olacağı, gelecek haftanın ilk gününde ise orta şiddette zirai don görülebileceği bildirildi.

Karadeniz Bölgesi'nde aralıklarla süren yağışların hafta boyunca etkili olacağı, gelecek haftanın ilk gününde ise sahil bandında hafif, iç ve yüksek kesimlerde orta şiddette zirai don görülebileceği bildirildi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, yazılı açıklamasında, yapılan son tahminlere göre, Karadeniz Bölgesi'nde aralıklı devam eden yağışların, 18 Mart Çarşamba günü ara vereceğinin, 19 Mart Perşembe günü tekrar başlayarak 22 Mart Pazar günü öğle saatlerine kadar aralıklı olarak süreceğinin tahmin edildiğini kaydetti.

Yağışların 21 Mart Cumartesi günü orta kuvvette, Ordu çevrelerinde ise yer yer kuvvetli olacağının beklendiğini aktaran Asar, şöyle devam etti:

"Yine yağışların Kastamonu ve Sinop kıyı kesiminde karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde, Samsun-Ordu kıyı kesiminde yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı bekleniyor. Yağışların ardından 22 Mart Pazar günü bulutlanmanın azalmasıyla havanın az bulutlu ve açık geçeceği beklendiğinden 23 Mart Pazartesi sabah saatlerinde sahil bandında hafif, iç ve yüksek kesimlerde ise orta şiddette zirai don olabileceği tahmin edilmektedir."

Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınması gerektiğine vurgu yapan Asar, "Gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayımlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

AA


Editör: Vitrin Haber