Karadeniz Bölgesinde Turizmin gelişmesi için bir yol haritası çizilmesini sağlamak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonunda Trabzon Novotel’de gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Çalıştay’ına Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya’da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde Karadeniz turizminin ele alındığı “Karadeniz Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı” Trabzon’da gerçekleştirildi.
Programa Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Rize, Ordu, Samsun ve Sinop illerinin Valileri, Milletvekilleri, Rektörleri, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve İş Adamları katıldılar.
“Karadeniz Kültür ve Turizm Çalıştayı”na, Sinop İlini temsilen, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, Sinop Otel İşletmecileri; Fahri Bostan, Ayşe Serpil Yıldız ve Güngör Akkoca katıldı.
“Karadeniz Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı” iki oturum halinde gerçekleşti. İlk oturumda Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerince yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilirken, basına kapalı olarak yapılan ikinci oturumda tüm katılımcılar görüş öneri ve istekleri dile getirdiler. “Karadeniz Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı” sonunda, yapılacak çalışmalar hakkında yol haritası belirlendi.
SİNOP TURİZMİNİ CANLANDIRACAK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Çalıştaya katılan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Sinoplu İş kadını Ayşe Serpil Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile görüşerek Sinop’un kültürel dokusu ve turizm potansiyeli üzerine istişarelerde bulundular.
Sinop’un kültürel dokusunun, doğal güzelliklerinin ve turizm potansiyelinin üst seviyeye çıkması için el birliği ile yapılan özenli çalışmalara devam edileceğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal; “Dünya’da turizm geliri bakımından Türkiye’mizi ilk beş sıraya sokma gayretiyle ve hedefiyle çalışıyoruz. Karadeniz Bölgemizde yapılacak kültür ve turizm çalışmalarını bu hedef doğrultusunda çok önemsiyoruz” dedi.

Editör: Vitrin Haber