Ordu'da, siroz hastası 65 yaşındaki Emine Akdeniz, gelininden yapılan karaciğer nakliyle sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Perşembe ilçesinde yaşayan 6 çocuk annesi Emine Akdeniz, yaklaşık 18 senedir siroz hastalığıyla mücadele ediyor. Hastalığının ilerlemesi sonucu karaciğer kanserine yakalanan Akdeniz'in tedavi sürecine İstanbul'daki bir özel hastanede başlandı.

Karaciğer nakli için Akdeniz'in çocuklarına tahlil yapıldı. Ancak hiç birinin tahlil sonucu olumlu çıkmadı. Bu sırada yaşlı kadının en küçük oğlu İshak Akdeniz'in eşi Hatice Akdeniz de ailesinden gizli tahlil yaptırdı. Büyük özveri gösteren Hatice Akdeniz'in tahlillerinin olumlu çıkmasıyla aile büyük mutluluk yaşadı.

Ameliyat sonrası evinde istirahat eden kayınvalide Emine Akdeniz, önce Samsun'da daha sonra da İstanbul'da tedavi süreci yaşadığını söyledi.

- Tahlillerini gizli yaptırdı

Gelini Hatice'nin gizlice tahlil yaptırdığını anlatan Emine Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gelinim yanımıza geldi ve 'karaciğerimi vereceğim' dedi. Biz şok yaşadık. Daha sonra konuştuk ve İstanbul'a gittik. Ameliyatımız başarıyla sonuçlandı. Tabii ki acısı, ağrısı çok oldu ama çok şükür kurtuldum." dedi.

Akdeniz, gelininin kendisi için büyük bir fedakarlık yaptığının altını çizerek, "Allah çocuklarıma ve gelinime uzun ömür versin. Gelinim, beni hayata kazandırdı. Zaten kendisini seve seve gelin aldım. Allah evlatlarından da ona göstersin. İnşallah oğlumla mutlu bir hayat sürsün." diye konuştu. 

"Gelin ile kaynana anlaşamaz" diye bir durumun söz konusu olmadığına işaret eden Akdeniz, "Yan yana gelip birbirimize, 'sen şöylesin' tarzında diye bir atışmamız olmadı. İllaki ev hali ama aramız iyi. Kötü kaynana ya da kötü gelin gibi davranışımız yok. Gelinim çok cömerttir. Allah, onu yetiştiren anne ve babasından razı olsun. Gelinim iyidir, merhametlidir. Her an aklımda onun yaptığı iyilik. Zaten onun ciğerini koynumda taşıyorum. Kendisinden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

- "Kendisini kayınvalide olarak değil, anne olarak görüyorum"

Doktorların, kayınvalidesine karaciğer nakli yapılması konusunda uyarıda bulunduğunu anlatan Hatice Akdeniz, "Karaciğer nakli için eşim dahil 6 kardeş tahlil yaptırdı. Ancak hiçbirinde uyum sağlanmadı. Daha sonra ben de tahlil yaptırdım. Bende bir sıkıntı çıkmadığın için hiç düşünmeden karaciğerimi verme kararı aldım." şeklinde konuştu.

Akdeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimseye söylemeden tahlil yaptırmaya gittim. Kendisine olan sevgimden dolayı bunu yaptım. Zaten içime doğmuştu, olacağına inanmıştım. O yüzden tahlil yaptırdım. Tahlillerimde de bir sorun çıkmadı. Daha sonra İstanbul'a gittim, orada da bir sıkıntı çıkmadı. Ben insanlık görevimi yaptım. Hem kendi vicdanımı rahatlatmak hem kendisine olan sevgim ve saygımdan hem de eşime olan sevimden dolayı böyle bir şey yapmaya karar verdim. Şu anlık sağlık konusunda bir sıkıntı yok. İnşallah daha da iyi olacak." 

Akdeniz, kayınvalidesine "anne" sevgisi beslediğine dikkati çekerek, "Kendisini kayınvalide olarak değil, anne olarak görüyorum. Aramızda bir sıkıntı da olmadı. 10 senelik evliyim. İnşallah bundan sonra da daha iyi olur. Şimdi artık kan bağımız da oldu." değerlendirmesinde bulundu.

- "Allah ikisinin de ömrünü uzun kılsın"

Hatice Akdeniz'in eşi İshak Akdeniz ise umutsuz oldukları bir anda eşinin gösterdiği fedakarlığın kendilerini çok mutlu ettiğini vurguladı.

Ameliyatın başarılı sonuçlandığını vurgulayan Akdeniz, şunları kaydetti:

"Doktor bize 'annenizin çok fazla ömrü yok, bir an önce ameliyat edilmesi gerekiyor' demişti. Bu durumu son ana kadar annemize belli etmedik. Eşimden, Allah 10 bin kere razı olsun. Eşimle birbirimizi zaten çok seviyorduk. Şimdi gönlümdeki yeri bambaşka. Annemin de gönlünde farklı bir yere sahip oldu. Şu ana kadar ikisi arasında gelin-kaynana tartışması olmamıştır. Allah ikisinin de ömrünü uzun kılsın. Zaten babamızı küçük yaşta kaybettik. Bir annemiz var, onun için de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz."

İshak Akdeniz, ameliyatın başarılı geçmesinde emeği geçen doktorlara teşekkür etti. 
Editör: Vitrin Haber