Darıca’da düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması programı kapsamında Darıca sahilinde stant açan Sinoplular Derneği konuklarına Sinop’a özgü keşkek aşı ikramında bulundu.

Sinoplular Derneği tarafından Şehirler ve Kültürler Kaynaşması kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak başta olmak üzere belediye meclis üyeleri, dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik öncesi Sinoplular Derneği standının tanıtıldığı gecede stant tanıtımını gerçekleştiren stant sorumlusu aynı zamanda Darıca Belediye Meclis Üyesi Ferhat Yılmaz, Sinoplular Derneği standında bulunan Sinop yöresine ait, yöresel malzemeleri tanıttı. Sinop yöresine özgü ve Sinop’u simgeleyen birçok malzemeyi getirmeye çalıştıklarını söyledi. Amaçlarının Şehirler ve kültürler kaynaşması kapsamında vatandaşlara özellikle de gençlere Sinop kültürünü tanıtmak olduğunu İfade eden Yılmaz: “Atalarımızdan kalma, buram buram tarih kokan asırlık malzemelerin,  tanıtımını yapmak, kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” dedi. 
Açılan stantta eskilerde kalma güğümlerden babaannelerimizin çeyizinden kalma tavalara kadar bir çok ürünün bulunduğunu söyleyen Yılmaz; “Bu stantta tanıtımını gerçekleştirdiğim ürünler asırlardır atalarımız tarafından o dönemlerde kullanılan, yaşamı kolaylaştıran malzemelerdir. Artık bu ürünler kullanılmasa da tarihin tozlu raflarında kalmak yerine standımızda tanıtarak kültürümüzü yaşıyoruz” diye konuştu. 
Darıca Dudayev Parkında düzenlenen etkinlikte Sinop standını gezen Darıca Belediye Meclis Üyesi Turgut Aktaş, Sinop’un yöresel tadı keşkeği çok beğendiği söyledi. Aktaş; “Her ne kadar şu aralar yaşadığımız siyasi olumsuzluklardan dolayı şenliklerimiz iptal edilse de Ferhat kardeşimizin böyle güzel bir organizasyona vesile olması hem bizlerin  hem de vatandaşlarımızın kaynaşması açısından güzel bir etkinlik oldu. Ardahan’da da keşkek’e benzer haşir denilen yemeğimiz var. Bir tek yağı eksikti ama gerçekten güzeldi. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Keşkek aşını yapan hanımlarımızın da ellerine sağlık” dedi. 

Darıca Belediye Meclis Üyesi Köksal Akçay’da, keşkek aşının tarifsiz bir lezzet olduğunu ifade etti. Stantları de gezdiğini ve çok beğendiğini söyleyen Akçay: “Özellikle Darıca’nın sahili bu bölgede çok işlek ve gelişmiş bir sahil. Özellikle de biz her zaman sahili genişletmek taraftarıyız. Halkımızın daha rahat etmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sayın belediye başkanımız da buna çok önem veriyor ve bu dönem 50 dönümlük bir yeri alıp sahilimizi büyütme imkanı yakaladık. Darıca hızla gelişen bir ilçe. Son 10 yıldır gerçekleştirilen projelerimiz kapsamında darıca sahilimiz çok gelişti. Gelişmeye de devam edecek. Bunun  için hep birlikte çalışıyoruz. Özellikle bu derneklerin sahilimizde bu şekilde organize edilmesi hem kültür anlamında bir kaynaşma gerçekleştiriyor hem de sahilimize bir işleklik kazandırıp vatandaşlarımızın ailesiyle gelip gezeceği nezih bir ortam haline dönüşüyor” diye konuştu. Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Metin Söylemez,  Yaptığı konuşmada yıllardır dernek başkanlığı yaptığını, dernek başkanlığının bir gönül işi olduğunu ifade ederek şu noktalara değindi: “Ülkemizde yaşanan olumsuzluklardan dolayı şenliklerimizi iptal etmek zorunda kaldık. Böyle küçük çapta olan organizasyonlarda vatandaşın değişik bir gün geçirmesini sağladı. İyi ki bugün davete icabet etmişim hem arkadaşlarımı görüp sohbet etme fırsatı buldum hem de Sinop yöresine ait Keşkek Aşını tatma fırsatı buldum. Bizlere bu güzelliği sağlayan, bu gün bu organizasyonu tertipleyen meclis üyesi arkadaşım Ferhat Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Böyle etkinliklerin süreceğine yürekten inanıyorum belediye olarak da katkılarımız devam edecektir” dedi. Darıca Belediyesi olarak  Darıca Yarı Maratonuna hazırlandıklarını ifade eden  Belediye Başkan Yardımcısı Metin Söylemez: “Uluslar arası çapta gerçekleştirmeyi planladığımız maratonumuz değişik formatta olacaktır. Belediye olarak hedefimiz gümbür gümbür bir program hazırlayarak Darıca halkına yakışır bir maraton düzenlemeyi düşünüyoruz.” Diye konuştu. Ak Parti Darıca İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Ünsal’da gece katılanlar arasındaydı. Etkinliği değerlendiren Ünsal: “Ülkemizin kötü gidişatından dolayı içimiz kan ağlıyor. Ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen şehir haberleri bizleri derinden yaralıyor. Vatanın milletin bekası için canını hiçe sayan ve şehit olan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, akraba, dost ve yakınlarına sabır dilerim.  Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Milletimizin sağduyusuyla, siyasi büyüklerimizin yapacağı çalışmalarla bu zor süreci daha az badirelerle atlatmayı umut ve temenni ediyorum. Etkinliğimize gelecek olursak 9 yıldır aralıksız süren bir etkinlik. 9 yıl önce 12-13 dernekle bu proje başladı. Şimdi ise 40’ı aşkın dernek sayımız var. Buradaki en güzel mozaik her dernek gelenek ve göreneklerini tanıtma fırsatı buluyor. Bugün yediğim keşkeği de çok beğendim. Farklı bir lezzet. Yapanların ellerine sağlık” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber