Kastamonu'da tarladaki yoncanın biçilmesi nedeniyle baba ile oğlu arasında çıkan tartışmanın büyümesiyle, baba-oğul birbirlerini silahla vurarak öldürdü.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Doğu Çevre Yolunda 12 Mayıs akşamı meydana gelen olayda, Hacıilyas köyünde aynı evde ikamet eden Halil İbrahim Dabanoğlu (62) ile oğlu Hasan Dabanoğlu (45) arasında, tarladaki yoncanın biçilmesi yüzünden tartışma yaşandı.

Çiftçilikle hayatlarını sürdüren Halil İbrahim Dabanoğlu, 17 yaşındaki torunu B.D.’nin tarladaki yoncaları biçmesini istedi. Bunun üzerine Hasan Dabanoğlu, oğlunu tarladaki yoncaları biçtirmeden okula gönderdi. Bu yüzden Halil İbrahim Dabanoğlu ile oğlu Hasan Dabanoğlu, bir süre evde tartıştı. Ardından Hasan Dabanoğlu, oğlunu okuldan almak için otomobiliyle Kastamonu İmam Hatip Lisesi'ne gitti. Buradan oğlunu alan Hasan Dabanoğlu ile torununu okuldan almak üzere traktörle yola çıkan Halil İbrahim Dabanoğlu, yolda karşılaştılar. Halil İbrahim Dabanoğlu, traktörde kornaya basıp oğlunu durdururken, baba-oğul arasında çıkan tartışma giderek büyüdü. Tartışmanın büyümesiyle baba ile oğlu, silahlarını çekerek birbirlerine ateş ettiler.

Hasan Dabanoğlu’nun oğlunun gözleri önünde cereyan eden olayda B.D., korku ve panik içerisinde emniyet güçlerine ihbarda bulundu. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, traktörün önünde yatan her iki yaralıyı da alarak Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen, baba ile oğlu kurtarılamadı.

Yapılan muayenede Halil İbrahim Dabanoğlu’nun vücudunda 3, Hasan Dabanoğlu’nun vücudunda ise 4 kurşun izine rastlandı. Hastanenin morguna kaldırılan Halil İbrahim Dabanoğlu ile Hasan Dabanoğlu’nun cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İHA


Editör: Vitrin Haber