Samsun'un Yakakent ve Sinop'un Gerze ilçeleri arasında Karadeniz sahilinde düzenlenen yarışmanın amatör balıkçı Mustafa Çavuşoğlu önderliğinde, Samsun Amatör Balıkçılar ve Doğayı Koruma Derneği (SAMBAD ) LRF-SPİN Samsun, Samsunlu Balıkçılar 55 ve Balıklarla Dans amatör olta balıkçılarının desteği ile gerçekleştiği bildirildi. Sponsor firmaların destek verdiği yarışmaya 1'i kadın 173 amatör olta balıkçısı katıldı.

Etkinlikte konuşan Mustafa Çavuşoğlu amaçlarının amatör balık avlama bilincini kazandırmanın yanı sıra çevre duyarlılığını artırmak, tanışmak ve çevre bilincine dikkat etmek ve balık neslinin korunmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Bir komisyon tarafından yürütülen etkinlikte tanınan süre içerisinde, ilk balığı tutma, en büyük balığı tutma ve en çok balık tutma olmak üzere yarışmanın 3 kategoride yapıldığı ifade edildi. Yapılan yarışma sonunda ilk balık tutma kategorisinde 35 santimetrelik lüfer ile Özcan Kahraman, en büyük balık tutma kategorisinde 38 santimetre ile Gökhan Kaplan, en çok balık yakalama kategorisinde Serkan Saral birinci oldu. Dereceye giren amatör balıkçıların balık ekipmanları ile ödüllendirildiği, yakalanan 45 balıktan 28'inin limit altı olduğundan dolayı tekrar yaşam alanlarına geri iade edildiği kaydedildi.
Yarışma sonunda kamp alanında çevre temizliği yapıldı.

 
Editör: Vitrin Haber