Samsun'da park halindeki otomobilin camının kırılıp içinde 67 bin lira para bulunan zarfın çalındığı iddia edildi. Ancak araç sahibi aracından para çalınmadığını ileri sürerken, ev satın almak için bankadan çekilen para ise adeta sır oldu. 

Olay, İlkadım ilçesi Liman Mahallesi Gezi Caddesi'ndeki Tapu Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Atakum ilçesinde dairesi bulunan S.Ö., emlakçı U.A. aracılığıyla evini 65 bin liraya emlakçı A.D.'ye sattı. Bankadan 67 bin lira para çekildi ve tapu işlemi için tapu müdürlüğüne gidildi. Evi satmaya aracı olan emlakçı U.A. ise evi satın alacak emlakçının aracı ile tabu müdürlüğü önüne geldi. Tapuda evin satış işlemi yapıldığı sırada dışarıdan koşarak tapu binasına gelen bir kişi dışarıdaki park halindeki aracın sahibini sordu. Söz konusu kişi aracın camını 3 kişinin kırıp içinden sarı bir zarf çaldığını ve 52 plakalı bir otomobil ile kaçtıklarını söyledi. 

Olay, polise haber verildi. Olay yerine polis sevk edildi. Aracının sahibi emlakçı A.D., camın kırılması dışında aracından bir şey çalınmadığını, söz konusu 67 bin liralık zarfı ise diğer emlakçı U.A.'ya verdiğini ileri sürdü. U.A. ise kendisinin para dolu zarf almadığını, paranın ise otomobilde olduğunu iddia etti. 

Polis, olayın dolandırıcılık mı ya da hırsızlık mı olduğunu araştırıyor. Her iki taraf da ifadeleri alınmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Polis, tapunun güvenlik kamerası ile diğer iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Soruşturma devam ediyor.


Editör: Vitrin Haber