Edinilen bilgiye göre, Amasya'nın Merzifon ilçesinde ikamet eden 5 çocuk annesi Hurisel M. (58), vücuduna tutunan keneyi kendisi çıkardı.

Daha sonra Merzifon Devlet Hastanesi'ne başvuran Hurisel M., burada tahlil yaptırıp daha sonra da dün kendi isteğiyle Samsun'a gelip, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tahlil verdi. Samsun'daki hastanede gerekli müdahalesi yapılan kadına intaniye polikliniğine başvurması ve her gün tahlil ve takip yapılması gerektiği söylendi. Geceyi Samsun'da oğlunun evinde geçiren Hurisel M., resmi tatilden dolayı sabah özel bir hastaneye gidip KKKA ile ilgili tahlil verdi. Tahlil sonrası oğlu ve gelini ile birlikte bir lokantaya gidip çorba içmek isteyen Hurisel M., lokantada aniden fenalaşınca 112 Acil Servis ekipleri tarafından özel bir hastanenin acil servisine kaldırıldı. 5 çocuk annesi kadın, acil serviste yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Hurisel M.'nin cenazesi, savcının talimatı doğrultusunda KKKA şüphesi bulunduğundan ve kesin ölüm sebebinin tespiti için Trabzon Adil Tıp Kurumu'na gönderildi. Hurisel M.'nin ölümü yakınlarını gözyaşlarına boğdu.
Editör: Vitrin Haber