4. Karadeniz bölge baro başkanları toplantısı Gümüşhane’de yapıldı. Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Sinop Barosu Av. Hicran Kandemir’in de içinde bulunduğu çok sayıda baro başkanı katıldı. 

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu, 3-4 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlediği ‘4.Genişletilmiş Karadeniz Bölge Baro Başkanları Toplantısı’nın sonuç bildirgesini yayınladı. 
Karadeniz Bölge Baroları Dönem Başkanı ve Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Av. İsmail Taştan, Gümüşhane’de Karadeniz Bölge Baro Başkanları’nın katılımıyla gerçekleşen toplantıda “Terör, Mesleki Sorunlar, İfade Hürriyeti ve Basın Özgürlüğü” konularının görüşüldüğünü söyledi.

Taştan, Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler başkanlığında gerçekleşen toplantıya, TBB Başkan Danışmanı Av. Zafer Köken, TBB Yöneyim Kurulu üyesi Av. İzzet Varan ve Karadeniz Bölge Baro Başkanları’nın katıldığını ifade ederek sonuç bildirgesini açıkladı. toplantının sonuç bildirgesinden önce çıkan konular şu şekilde sıralandı:
“Karadeniz Baro Başkanları olarak ülkemizde yaşanan kaotik ortam ile artan terör olayları, terörün Bölgemize kadar genişlemesi nedeniyle endişe ve üzüntü içerisindeyiz. Bir insanlık suçu olan terörü lanetler, yaşamlarının baharındayken aramızdan ayrılan şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı dileriz.
Terör, hangi gerekçe ile olursa olsun hiçbir şekilde hoş görülemez ve gösterilemez. Bu bakımdan terörle etkin ve kararlı bir şekilde mücadele etmek devletin tartışılmaz en temel görevlerindendir. Bu mücadelede, insan hakları ve hukuk kuralları içerisinde kalınmalı, teröre bulaşan kişi ve kurumlarla, masum halk ayrımı iyi yapılmalıdır. Terörle mücadele konusunda ihmali bulunan ya da yetkilerini amacı dışında kullanan kamu görevlilerinden de hukuk devleti çerçevesinde gerektiğinde hesap sorulabilmelidir. Unutulmamalıdır ki, Anayasaya ve taraf olduğumuz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne göre de vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak, devletin Anayasadan ve uluslar arası hukuktan kaynaklanan en temel görevleri arasındadır.
Diğer yandan farklı bölgelerde yaşamlarını sürdüren, yüzyıllardır birlikte yaşama kültürünü kabul etmiş, savaşta ve barışta birlikteliğini bozmamış, akrabalık ilişkisi kurmuş, yani kısaca etle tırnak olmuş insanlarımızın bu iradesini kimsenin bozma gücü ve olanağı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölünmeksizin birlik ve beraberlik içinde farklılıkları ile birlikte barış içerisinde yaşamaya devam edecektir. Türkiye Halkı artık kışkırtmalara gelmeyecek kadar, demokrasi kültürünü benimsemiş bir arada yaşamın değerini bilen bir halktır. Bu birlikte yaşama iradesini değiştirmeye yönelik tüm çabalar boşa çıkacağı gibi, terörü siyasi kazanç aracı görenlerin hesaplarının tutmayacağı da görülecek, her halükarda halkımızın sağduyusu kazanacaktır.
Bu nedenle 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak genel seçimin, seçim güvenliği sağlanmak suretiyle, tüm olumsuzluklara rağmen halkın sağduyusu ve olgunluğu ile demokrasi tarihimize yakışır bir şekilde gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Seçim sonuçlarının sağlıklı alınabilmesi için Barolar üzerlerine düşeni kararlı bir şekilde yapacaklardır."

19 BARO BAŞKANI İMZALADI
Bildiriye imza atan 19 Baro başkanının isimleri ise şöyle: 
"Amasya Barosu Başkanı Av.Ahmet Melik Derindere, Bolu Barosu Başkanı Av.Ferit Atalay, Erzincan Barosu Başkanı Av.Cemalettin Özer, Gümüşhane - Bayburt Bölge Barosu Başkanı Av.İsmail Taştan, Ordu Barosu Başkanı Av.İlhan Kurt, Sinop Barosu Başkanı Av.Hicran Kandemir, Zonguldak Barosu Başkanı Av.İbrahim Kerem Ertem, Artvin Barosu Başkanı Av.Ali Uğur Çağal, Çorum Barosu Başkanı Av.Altan Akpınar, Erzurum Barosu Başkanı Av.Talat Göğebakan, Karabük Barosu Başkanı Av.Rıdvan Erdoğan, Rize Barosu Başkanı Av.Yunus Çoruh, Tokat Barosu Başkanı Av.Faruk Bostancı, Bartın Barosu Başkanı Av.Ferhat Parlatır, Düzce Barosu Başkanı Av.Ali Dilber, Giresun Barosu Başkanı Av.Gültekin Uzunalioğlu, Kastamonu Barosu Başkanı Av.Mehmet Çiftçi, Samsun Barosu Başkanı Av.Kerami Gürbüz, Trabzon Barosu Başkanı Av.Orhan Öngöz."
İHA
Editör: Vitrin Haber