Bir firma çalışanlarının firmaya giriş-çıkışlarının takip edilmesi her ay düzenlenen bordro sistemi için tabi ki önem teşkil etmektedir. Yanlış yapılan hesaplamalar, personelden yönetime sürekli şikayet edilmesine ve yönetiminde her şikayette geçmiş günleri incelemeye alması ciddi bir zaman kaybı oluşturmaktadır. Kısa bir dönem öncesine kadar büyük küçük bu şekilde çalışmasını sürdüren işletmelerde personelin ücreti kimi zaman eksik kimi zaman ise fazla yattığı saptanmış ve gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Ancak bu işlemlerin her defasında yapılıyor olması işlerin aksamasına ve bir açıdan da çalışanın veriminin düşmesine yol açacaktır.

Çünkü profesyonel bir izlemin bırakmayan her firma, çalışanının üzerinde yeteri kadar disiplin oluşturamayacağı için iş zamanından çalmaların olacağı tartışmasız bir gerçektir. İşte bu olumsuzlukları engelleyerek kullanım alanına profesyonelliği kazandırdığı gibi sistemli bir düzeni de getiren Personel Takip Sistemleri, personelin çalıştığı kuruma giriş-çıkış saatlerinin kontrolünü sağlamaktadır.
Mesela bir fabrikanın üretim kısmına konumlandırılan Personel Takip Sistemi, sabah ile akşam giriş çıkışların hangi saatler arasında yapıldığı ve ayrıca personelin gün içinde mola saatlerini geçip geçmediği kolayca saptanmaktadır. Bunun yanı sıra üretim dışında olan tuvaletlere ne sıklıkla gidildiği ve ne kadar zaman harcadığı gibi tüm detaylar tek bir noktadan kontrol edilmekte ve dolayısıyla bu sistem sayesinde personel sıkı denetim altında tutulmaktadır.

Böylece her iş yerinde serbest bırakılan personelin kaytarma olasılığı da ortadan kalkmış ve iş veriminin arttığı görülmektedir. Şahıs firmalardan kamu kuruluşlarına varana dek her alanda kullanılan bu sistem, alanda düzeni ve disiplini sağladığı gibi güvenliğin de oluşmasına yardımcı olmaktadır. İşletmesinde sistemli bir sirkülasyonun yaşanmasını ve hataya yer verilmeksizin çalışmalarını sürdürülmesini isteyen her birey mutlak suretle bu sistemi bünyesine kazandırması tavsiye edilir.

PDKS donanım sisteminde parmak okuyucu, kartlı geçiş, yüz tanıma, görüntülü transfer kartı, şifreli geçiş gibi türler mevcuttur. Kişilerin ihtiyacı doğrultusunda bu sistem faaliyete geçirilebilir ve alanda çok daha sağlıklı bir kontrol mekanizması oluşturulur. Genel açıdan bakıldığında Personel Takibi için kartlı geçiş sisteminin daha çok tercih edildiği görülmektedir. Ancak idari büro kısımlarında ve firma yetkililerinin ofislerinde ise parmak okuyucu, yüz tanıma gibi türlerin kullanılması önerilmektedir.

Personellerin firmaya giriş noktalarına yerleştirilen bu sistem hangi personelin hangi saat diliminde firmada bulunduğunu basit şekilde sisteme aktarmaktadır. Kimlik bilgisiyle birlikte donanım ve yazılımın yüklü olduğu bilgisayarda her personelin tek tek kaydının otomatik olarak aktarılarak tutulması, maaş bordrolarının hesaplanmasında yardımcı olmakta ve aynı zamanda personellerin sorunsuz takibi yapılmaktadır. Bundan ötürü şahsi ya da devlet kurumu fark etmeksizin özellikle yüksek çalışan sayısına sahip işletmelerin mutlak suretle Personel Takip Sistemi ile tanışması ve işleyişine ciddi oranda kolaylık getirmesi gereklidir. Sistem hakkında uzman personellerden yardım alabilir, işletmenizin analiz edilmesiyle doğru noktalara konumlandırılan cihazlar sayesinde düzeni firmanıza kazandırabilirsiniz. 

Advertorial

 
Editör: Vitrin Haber