Sinop Bilim ve Sanat Merkezi salonunda gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışında konuşan Sinop BİLSEM Müdürü Hakan Süzgün, fuarda 17 danışman öğretmen nezaretinde 75 öğrenci tarafından hazırlanan 20 adet projenin yer aldığını söyledi.

Süzgün; “TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. TÜBİTAK Bilim Fuarı 2016-2017 eğitim öğretim yılında 14 Nisan – 14 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Sinop Bilim ve Sanat Merkezi olarak 12-13 Mayıs 2017 tarihlerinde TÜBİTAK‘ın desteğiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızda matematik alanında 4 proje, bilgisayar/yazılım alanında 2 proje, biyoloji alanında 1 proje, fizik alanında 1 proje, kimya alanında 1 proje, edebiyat alanında 1 proje, tarih alanında 2 proje, coğrafya alanında 1 proje, diğer alanlardan ise 7 proje olmak üzere toplam 20 projeyi 75 öğrencimiz, 17 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular” dedi. 

Fuarın hazırlanmasında öğretmen ve öğrencilerin büyük gayretlerinin olduğunun altını çizen Sinop BİLSEM Müdürü Hakan Süzgün, fuara emeği geçen herkese teşekkür etti. Süzgün; “Her yıl bir önceki yıldan daha coşkulu ve eğlenceli hale getirmeye çalıştığımız TÜBİTAK Bilim Fuarında öğretmen ve öğrencilerimizin gayretleri olmasa fuarı gerçekleştirmemiz mümkün olmazdı. Öğretmen ve öğrencilerimizin projelerin hazırlanışından sergilenmesine kadar çok büyük emekleri var. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara, Okul Aile Birliği yönetim kurulu üyelerimiz Arzu Akay, Saniye Yeşilova ve Canan Kanpalta’ya, onların nezdinde destek veren velilerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Açılışta daha sonra söz alan Proje Yürütücüsü Nahit Murat Yörük, bilim fuarlarının öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerine işaret eti. Yörük; “Öğrencilerimiz düşüncelerini hayata geçirmek için çok uğraştılar. Danışman öğretmen arkadaşlarımız projenin her aşamasında sevgilerini katarak rehberlik ettiler.  Öğrencilerimizin merak duygusunu arttıran,  bilimin önemini pekiştiren, araştırmaktan vazgeçmeyen bireyler olarak yetişmesinde önemli rol oynayan fuarın düzenlenmesinde yardımlarını esirgemeyen öğretmen arkadaşlarıma ve yönetimime, gayretli çalışmalarından dolayı öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Demir ve Perihan Özpınar tarafından yapıldı.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını Sinop Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Demir ve Perihan Özpınar, Sinop Üniversitesi Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç.Dr. Nurhan Öztürk, 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç, İMKB Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Bahattin Erdem, Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Öztürk, Şehit Halil Özdoğru Ortaokulu Müdürü Yakup Öztürk, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ergün Kaynar, Sinop Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Tayfun Arslan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ziyaret etti. 
Editör: Vitrin Haber