Sinop İstiklal Ortaokulu öğrencilerinin tasarladığı ’Quadcopter’ büyük ilgi uyandırdı. 

Okulun 7/C sınıfı öğrencileri Volkan ve Korhan Karagülle kardeşler yeni bir tasarımı daha hayata geçirdiler. ’Quadcopter’adlı tasarımları üzerinde bir bilim adamı gibi günlerce çalışarak uçurmayı başaran ikizlerin başarısı, diğer öğrenciler tarafından da heyecanla karşılandı. 

Yaptıkları tasarım hakkında bilgi veren Volkan ve Korhan kardeşler, çalışmalarını adeta bir bilim adamı gibi anlatarak; "Biz bu projeyi hayata geçirirken çok sıkıntılar yaşadık. Bilindiği gibi bu projenin malzemeleri Türkiye’de çok az ve pahalı. Bu projenin önce planlarını yaptık ve her şey hazırdı, ama bir sıkıntı vardı. O da malzeme ve ekipman sıkıntısı. Malzemeleri Çin'den temin ettik ama, bize zararı zaman kaybı ekstra geçiş ücretleri oldu. Ama her şeye rağmen projemizi hayata geçirdik. Gayet başarılı uçuşlar yaptık. Proje kısa sürede büyük ilgi çekmeye başladı. Öğretmenlerimizin de ilgisini çekerek bu noktaya geldik" dedi. 

Bu arada başarılı ikizler, çok sayıda irili ufaklı parçadan oluşmuş helikopterlerini kısa sürede parçalayıp yeniden birleştirebiliyor. 

Editör: Vitrin Haber