Gürbüz mesajında şu ifadelere yer verdi; "19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan yaktığı kurtuluş ateşi ile dört bir yanı yanmış, yıkılmış bir ulus yeniden ayağa kalktı. Her bir anı destanlaşmış büyük zafer neticesinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’’ diyerek kurduğu Gazi Meclis’in 104. yaşı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gururla kutluyoruz.

Vali Özarslan köy ziyaretlerine devam ediyor Vali Özarslan köy ziyaretlerine devam ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu tarih olan 23 Nisan 1920 tarihi, dünyada çocuklara hediye edilen tek bayram olma özelliği taşımakta, Atatürk’ün çocuklara verdiği önemi göstermektedir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız’’ diyerek çocuklara hedef göstermiştir.

Unutulmamalıdır ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün çağdaş medeniyetler seviyesine çıkma idealine ancak bugünün çocukları, yarının büyükleri ile erişebiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Kaynak: BÜLTEN