Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) 2023-2024 sezonu yurt içi faaliyetleri programı kapsamında gerçekleştirilecek olan U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası 22 Nisan Pazartesi günü Sinop’ta başlıyor.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 16 takımın katılacağı şampiyonada müsabakalarda 4’er takım A-B-C-D gruplarında mücadele edecek. Gruplardaki puan sıralamasına göre takımlar daha sonra tekrar eşleşerek yükselme grubu, çeyrek final, yarı final, klasman maçı ve final maçı oynayacak.

16 TAKIM, 4 GRUPTA MÜCADELE EDECEK
Sinop’ta gerçekleştirilecek olan U14 Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası kapsamındaki 1. Hafta müsabakaları ise 22 Nisan Pazartesi günü oynanacak.

Saat:11.00’da ÇBK – Gallardo (Gazi Çelebi Spor Salonu), saat:11.00’da Botaş –Oksijen Spor (85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu), saat:13.15’te Antalya BŞB-Nesibe Aydın (Gazi Çelebi Spor Salonu), saat:13.15’te Mersin Gençlerbirliği-İzmir Ege Gelişim (85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu), saat:15.30’da KKTC-Bursa Büyükşehir Belediye (Gazi Çelebi Spor Salonu), saat:15.30’da Çankaya Üniversitesi-İstanbul Yıldızları Basketbol (85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu), saat:17.45’te Emlak Konut-Samsun Canik Belediyesi (Gazi Çelebi Spor Salonu), saat:17.45’te Fenerbahçe-TED Ankara Kolejliler (85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu)  müsabakaları oynanacak.

Trendyol 1. Lig'de 33. hafta mücadelelerinde görev alacak hakemler açıklandı Trendyol 1. Lig'de 33. hafta mücadelelerinde görev alacak hakemler açıklandı

SİNOP’UN TANITIMI İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Vitrinhaber’i ziyaret eden Sinop Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ertan Gümüş, 22- 28 Nisan tarihleri arasında Sinop’ta gerçekleştirilecek olan U14 Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası’nın Sinop’un tanıtımı ve ilerideki organizasyonlar için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

TÜM SİNOPLULARI ŞAMPİYONAYA BEKLİYORUZ
U14 Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonasının Sinop ev sahipliğinde gerçekleşeceğinden dolayı mutluluk duyduklarının altını çizen Gümüş, Sinopluları ve basketbol severleri müsabakaları izlemeye ve destek olmaya davet etti.

D grubunda yer alan Fenerbahçe şampiyona kapsamında 22 Nisan Pazartesi günü saat:17.45’te 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda TED Ankara Kolejliler maçı ardından 23 Nisan Salı günü saat:13.15’te Gazi Çelebi Spor Salonunda İstanbul Yıldızları Basketbol, 24 Nisan Çarşamba günü saat:11.00’da Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda Çankaya Üniversitesi ile karşılaşacak. 25-26-27-28 Nisan’da ise final maçları oynanacak.

Geniş kapsamda gerçekleştirilecek olan şampiyonanın Sinop’un tanıtımına büyük katkılar sağlayacağına vurgu yapan Sinop Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ertan Gümüş sözlerine şöyle devam etti; “Şampiyonada İl kontenjanından Antalya Büyükşehir Belediyesi (Antalya), BOTAŞ (Ankara), Çankaya Üniversitesi (Ankara), ÇBK(Mersin), Emlak Konut (İstanbul), Fenerbahçe(İstanbul), KKTC,  Mersin Gençler Birliği(Mersin), Anadolu Şampiyonasından Bursa Bşb(Bursa), Gallardo(Ankara), İstanbul Yıldızları Basketbol(İstanbul), İzmir Ege Gelişim (İzmir), Nesibe Aydın (Ankara), Oksijen Spor (Bursa), Samsun Canik Belediyesi (Samsun), TED Ankara Kolejliler (Ankara) gibi takımlar mücadele edecek.

22-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan şampiyonaya Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden toplamda 16 takım katılacak. Bölge finallerinde ve Anadolu Şampiyonası’nda başarılı olan takımların şampiyonluk için yarışacağı şampiyona ilimizin Gazi Çelebi Spor Salonu ve Kemalettin Sami Paşa Spor Salonlarında oynanacak. 2006 ve 2007 doğumlu yaklaşık 200 sporcu ve beraberinde teknik kadronun da ağırlanacak olduğu turnuvaya Federasyon temsilcileri de iştirak edecekler”.

SİNOP'TA SPORTİF VE SOSYAL PROJELER İÇİN GAYRET SARF EDİYORUZ
Sinop Fenerbahçeliler Derneği ve yönetim kurulu ile birlikte derneğin kurulduğu ilk günden beri Sinop’ta sportif ve sosyal projelerle ilgili olumlu işler yapmak için gayret sarf ettiklerini belirten Gümüş; “Bu çalışmalarımız kapsamında Şampiyonada Fenerbahçe Spor Kulübü sporcularımıza ve teknik heyetine her türlü desteğimizi vereceğiz. İlimizin tanıtımına büyük katkı yapacağına inandığımız ve ilimizin basketboluna büyük bir hareket getirecek olan bu organizasyona herkesin yardım ve katkılarını bekliyoruz. 22 Nisan’da başlayacak turnuvaya tüm Sinop halkımızı müsabakalara izlemeye davet ediyoruz” diye konuştu. 

Kaynak: Vitrin Haber Gazetesi