Mardin’in Artuklu ilçesinde yapımı tamamlanan "Valilik Parkı", vatandaşların hizmetine açıldı.

Türk Böbrek Vakfı ile işbirliği protokolü Türk Böbrek Vakfı ile işbirliği protokolü

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Artuklu “Valilik Parkı”nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Park hakkında Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Eroğlu ve ilgili birim müdürlerinde bilgi alan Vali Akkoyun, Valilik Parkı’nın bugün itibariyle vatandaşların hizmetine açıldığının müjdesini verdi.

Vali Akkoyun, “Artuklu ilçemizde 6 bin 230 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz “Valilik Parkı”mız bugün itibariyle hemşehrilerimizin hizmetine açılmıştır. 150 günde yapılması planlanan ancak 85 günde tamamlayarak faaliyete giren parkımızı çocuklarımızın, gençlerimizin, vatandaşlarımızın ve kıymetli Mardinli hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz inşallah. Parkımızın hayırlı olmasını diliyorum. Valilik Parkımızda; Yeşil çim alanları, ağaç dikimleri, giriş kapıları, istinat duvarları, bazalt yürüme yolları ve kaldırımlar, dikey peyzaj çalışmaları ve taş kaplamaları yapıldı. Ayrıca çocuklarımız ve gençlerimiz için; oyun grup alanları, fitness aletleri ve zekâ oyunları duvarı kurulurken vatandaşların dinlenmeleri için de kameriye ve oturma bankları konuldu. Park içerisindeki diğer imalatlarla birlikte şehrimize yakışır bir park ve yeşil alanını vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Valilik Parkımız hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha