22 - 26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı Çocuk Şenliği bugün miniklerin kortej yürüyüşü ile başladı. Rengarenk kıyafetleriyle yürüyen anaokullu minikler, yürüyüş sonrasında Ada Anaokulu’nda gerçekleşen programda şiirler okuyarak gösteriler yaptılar.

Sinop Üniversitesi ile JSGA arasında önemli iş birliği Sinop Üniversitesi ile JSGA arasında önemli iş birliği

Sinop Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Öğretim Üyesi Esra Yücesan ve müzik öğretmeni Buğra Arif Aslan tarafından gerçekleştirilen çocuk müziği konseri ile çocuklar unutamayacakları bir anı yaşadılar. Bugünkü etkinlik programı, yapılan ikramlarla son buldu.

Hafta boyunca 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Sinoplu balıkçılarla birlikte ağ örme, Ayancık keteni üzerine baskı ve boyama, 90’lar sokak oyunları gibi atölye çalışmalarının gerçekleştirileceği bildirildi.

Sinop Ada Anaokulu Müdürü Gül Çakır, çocukların rengarenk etkinliklerle doyasıya eğlendiklerini ve unutamayacakları anılar kazandıklarını belirterek duygularını şu cümlelerle ifade etti; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemli bir anlamı vardır. Bu bayram birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu bayramı çocuklara hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltılarısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizlersiniz’ demiştir.

Bu ülkeyi çocuklara emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, sevgi dolu yürekleri, pırıl pırıl yüzleriyle güne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen