Sinop’ta 34 yıllık bir ticari geçmişe sahip olan Yamanlar Ticaret, Batur Sokak üzerindeki yeni mağazalarını, Cumartesi günü gerçekleştirdikleri görkemli bir açılış ile Sinopluların hizmetine sundu.
 
Ev tekstili ve mefruşat üzerine düzenlenen Yamanlar mağazası Özdilek, Brillant Store, İşbir yatak ve Saray Halı gibi Türkiye’nin dünyaca ünlü markalarını Sinop’ta tek çatı altında topladı.

Geçtiğimiz hafta sonu görkemli bir törenle gerçekleştirilen Yamanlar Mağazası açılışına Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Özdilek AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Brillant Store Satış ve Pazarlama Direktörü Adnan Mete, Resmi Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Haşim Yaman, kendileri için büyük anlam ifade eden bu özel güne katılan herkese teşekkür etti. 34 yıldır Şaban Özcan ile birlikte bir arada ticaret yaptıklarını belirten Yaman; “Bundan tam 35 yıl önce mütevazı bir şekilde sevgili peygamberimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem’in “Rızkın onda dokuzu ticarette, ticaretin de onda dokuzu cesarettedir” hadisi şerifini kendimize rehber edinerek, aile fertlerimizin rızklarını helalinden temin etmek ve vergi ve hesap verebilmek niyetiyle yola çıktık. Bu gayemizi bize nasip eden Cenab-ı hakka sonsuz şükürler olsun” dedi. Geride kalan 34 sene içerisinde karşılaştıkları zorluklarda azim ve gayretlerini yitirmeden yollarına devam ettiklerini belirten Haşim Yaman; “Ticaret hayatımız boyunca borçlanmalarımızı hep ödeme niyetiyle yaptık.

Başta kul hakkı olmak üzere her türlü haramdan çok ama çok korkarak hareket ettik. Çünkü haram ateştir ve girdiği yeri yakmaktadır” diye konuştu. Ticarette iki fayda olduğuna vurgu yapan Haşim Yaman; “Birincisi müşteri her zaman haklıdır. İkincisi müşterinin haksız olduğu yerde birinci kaide geçerlidir. Onun için müşteriyi aldatmamak, özürlü malın özrünü beyan etmeden satmamak, alışımızda ve satışımızda kolaylık göstermek, borcunu ödemeyenlere yumuşaklıkla yaklaşmak, mal satma hırsından ziyade dost edinmeyi prensip edinerek yolumuza devam etmeye çalıştık. Bizlerin bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan siz dostlarımıza ve Sinoplu müşterilimize teşekkür eder, müessesemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Daha sonra söz alan Özdilek Alışveriş Merkezleri ve Tekstil San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ticaret hayatı ile ilgili önemli bilgiler aktardı.  

Programda söz alan TBMM İçişleri Komisyonu AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, açılış gerçekleşen mağazanın Sinop’a hayırlar getirmesini diledi. Sinop’a kazandırılan böyle anlamlı bir esere tanık olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Ersoy; “Bu kardeşlerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun. Allah utandırmasın” dedi. Törende son olarak söz alan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise Sinop’a böyle bir hizmeti açan Yamanlar ve Özan ailelerine teşekkür etti. Köşger; “Yine Sinop’ta kazandıklarını Sinop’a yatırdıkları için, Sinop’un geleceğine güvendikleri için, Yamanlar mağazasının sahiplerine tebriklerimi ifade ediyor, mağazanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan tarafından yapılan dua ile mağazanın açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılan davetlilerin mağazayı gezdiği program yapılan ikramlarla son buldu. 


Bu bir Advertorial'dir
Editör: Vitrin Haber