Genç Mimar Fırat Taban tarafından Sinopluların hizmete sunulan Anta Mimarlık Ofisi, düzenlenen görkemli bir törenle açıldı. 

Meydankapı Camisi karşısında hizmete giren mimarlık ofisinin açılışına Sinop eski milletvekilleri Özer Gürbüz ve Cengiz tokmak ile CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP İl Başkanı Barış Ayhan ile çok sayıda davetli katıldı. 

SİNOP'A MİMAR FIRAT TARZI GELECEK
Açılışta konuşan Sinop eski Milletvekili Özer Gürbüz, genç mimar Fırat Taban'a başarılar diledi. Gürbüz, "Fırat güzel bir öğrenimden sonra mimar olarak Sinop'umuza geldi, hoş geldi. Başından sonuna kadar güzel bir öğrenim yaptı ve sonuna kadar güzel taşıdı. Fırat bütün emekleri hak etti. Mimarlık çok güzel bir meslektir. En güzel yanı da yaptığınız hizmetler kalır. Onlar yaşar, sizde yaşarsınız. Fırat, güzel Sinop'umuza yeni çizgi ve tarzıyla 'Mimar Fırat' tarzı getirecek inşallah. 3 milletvekili birlikte açılışı yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.  

Sinop'un tanınmış eczacılarından Necip Ender Taban'ın oğlu ve aynı zamanda ODTÜ Mimarlık Bölümü'nü mezuna olan Mimar Fırat Taban, sektöründe önemli ve yenilikçi çalışmalar yapmayı hedefliyor. 
Açılışta sorularımızı yanıtlayan Mimar Fırat Taban, Sinop'ta güzel çalışmalara imza atmayı planladıklarını belirterek, sektörle ilgili modern çözümler, yenilikçi tasarımlar ile Sinop'un çehresine ve kent dokusuna olumlu katkılar yapmayı amaçladığını söyledi. 

FIRAT TABAN KİMDİR?
1992 yılında Sinop'ta doğan Fırat Taban, ilk öğrenimimi İstiklal İlköğretim Okulunda tamamladı. Lise eğitimi için Ankara'ya giden Taban, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden mezun olması ardından, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümü'nü kazandı. Eğitim hayatı boyunca mimari yarışmalara katılan ve Borusan Mannesmann PROSteel 2015 Çelik Yapı Tasarımı ödülü alan Fırat Taban, mezun olduktan sonra Ankara'da büyük ölçekli hastane, eğitim yapıları ve konutlar üzerine çalışan bir mimarlık ofisinde ve daha sonra da uluslararası alanda tanınmış bir şirkette görev aldı. Genç mimar Taban, bir süre sonra memleketine de hizmet etmek amacıyla dönme kararı alarak ANTA Mimarlık'ı kurdu. 
 
Editör: Vitrin Haber