Sinop İhtiyaç Akademi Kurum Temsilcisi Hasan Çelik, İhtiyaç Akademinin hedeflerinden ve geleceğe yönelik projelerinden bahsetti. Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’un eğitimine ivme kazandırmak istediklerini ifade eden Sinop İhtiyaç Akademi Kurum Temsilcisi Hasan Çelik, bu anlamda gerekli alt yapıya sahip olan İhtiyaç akademinin KPSS eğitimine ve memur adaylarının kariyer planlamasına ciddi bir katkı sağladığını belirtti. Başarıda en büyük etkenlerden bir tanesinin rahat bir çalışma ortamı olduğunun altını çizen Çelik; "Kursiyerlerimize rahat çalışabilecekleri ve profesyonel hizmet alacakları bir ortam sunuyoruz. Bunu Türkiye'de profesyonel olarak yapan tek kursuz" dedi. 

KPSS'ye en uygun, rahat, pratik ve emin adımlarla gönül rahatlığıyla hazırlanmak isteyen tüm adayları İhtiyaç Akademi'ye davet eden Çelik, ayrıca öğretmenlerin ve diğer memur adaylarının zaman içinde yapılacak olan tercihleri konusunda merkezden profesyonel destek alabileceklerini de söyledi.

ÖNLİSANS KPSS KURSLARI İÇİN HAZİRAN VE TEMMUZ AYLARINDA KAYIT YAPTIRILABİLECEK
Merkezlerinde KPSS, KPSS-A, Öğretmenlik, ALES, DGS, ve Uzaktan Eğitim gibi Ankara merkez şubelerinde uygulanan birçok kursu ve etkinliği verebilecek altyapıya sahip olduklarını söyleyen Sinop İhtiyaç Akademi Kurum Temsilcisi Hasan Çelik, yeni dönem Önlisans KPSS kursuna katılmak isteyen memur adaylarının Haziran ve Temmuz aylarında devam edecek olan kayıt programlarından kayıtlarını yaptırabileceklerini ifade etti. Bununla birlikte Lisans mezunları için ALES kurslarının da Ağustos ayında başlayacağını dile getiren Sinop İhtiyaç Akademi Kurum Temsilcisi Hasan Çelik, Sinop’ta ki geçmişi fazla olmamasına rağmen geçtiğimiz yıl içerisinde İhtiyaç Akademi desteğiyle çalışan 9 KPSS adayının atamalarının gerçekleştiğini belirtti. Çelik; “Özellikle KPSS’yi kazananların yüzde 96’sı mutlaka bir dönem İhtiyaç Akademi yayınlarını kullanıyor, kurumda eğitim alıyor veya kurumdan destek alıyor. İhtiyaç Akademi olarak Türkiye genelinde bugüne kadar 35 binin üzerinde öğretmen atamasını sağladık. Ümit ediyoruz ki alanında uzman ve deneyimli eğitimci kadromuzla Sinop’u da memur atamalarında hak ettiği seviyelere taşıyacağız” diye konuştu. 

UZAKTAN EĞİTİMLE DERSLER HER ZAMAN YANINDA
İhtiyaç Akademi olarak Türkiye'de şuan 200 bin öğrenciye hitap ettiklerini belirten Sinop İhtiyaç Akademi Kurum Temsilcisi Hasan Çelik,  Uzaktan eğitim uygulaması sayesinde, öğrencilerin kendilerine verilecek online şifre ile diledikleri zaman istedikleri dersleri tekrar edebileceklerini söyledi. Çelik; "Kurslarımızda sürekli olarak online sınavlar yapıyoruz ve öğrenciler sonuçlarını hızlı bir şekilde takip ederek Türkiye sıralamasında kaçıncı sırada yer aldıklarını hemen görebiliyorlar. Doküman konusunda da en iyiyiz. Bunu biz değil bizzat öğrencilerimiz söylüyorlar” dedi. 

GERÇEK MEKAN GERÇEK SINAV
İhtiyaç Akademi olarak sadece verilen eğitimlerle değil düzenlenen etkinliklerle de öğrencileri sınava hazırladıklarının altını çizen Sinop İhtiyaç Akademi Kurum Temsilcisi Hasan Çelik, bu kapsamda “Gerçek Mekan, Gerçek Sınav” adı altında Sinop Üniversitesinde gerçekleştirdikleri etkinlikle öğrencilerin sınav heyecanını bir nebze kırmayı hedeflediklerini söyledi. Çelik; “Bu etkinlik öğrencilerin sınav öncesinde ve sınav anında yaşayabilecekleri kaygıları minimize etmek amaçlı düzenleniyor. Öğrenciler öğrendikleri şeyleri sınavda en iyi şekilde uygulamak durumundalar. Öğrendiklerini sınavda doğru bir şekilde aktaramazlarsa bütün çabaları boşa gidebilir. Burada en büyük etken sınav kaygısı. Sınav kaygısı da bizim aşmak için uğraştığımız çok önemli bir konu. Bu sebeple, eğitimlerimizi verdiğimiz sınıflarımızda değil, gerçek sınav mekanında düzenlediğimiz bu etkinlikle, öğrencilerimiz gerçek sınavda nelerle karşılaşacaksa aynı uygulamayı burada da yaşadı. Bu onlar için son derece faydalı bir uygulama” diye konuştu.

KPSS adına kafasında soru işareti olan herkesi Sinop İhtiyaç Akademi'ye davet eden Çelik; "Biz soruları cevaplamaya hazırız. KPSS'ye en uygun, rahat, pratik ve emin adımlarla gönül rahatlığıyla hazırlanmak isteyen tüm adayları İhtiyaç Akademi'ye bekliyoruz” dedi.
Editör: Vitrin Haber