Bakanlar Kurulu kararıyla beyaz eşya ve küçük ev aletlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) 30 Nisan'a kadar sıfıra çekilmesi ürünlerin fiyatlarını düşürdü. Yaşanan indirim ile birlik beyaz eşya satışlarında da hareketlilik yaşandığını ifade eden Beko Sinop ve Erfelek bayi Emin Ticaret işletmecisi Necmi Kanbur, satışların ilerleyen günlerde daha da artmasını beklediklerini söyledi. 

Kanbur; “Beyaz eşyada 6.7 oranında ÖTV’nin sıfıra çekilmesi ve KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesiyle Sinop piyasalarında hareketli bir döneme başladık. 30 Nisan’a kadar sürecek bu indirimin beyaz eşya satışlarında gözle görülür bir artış sağladı. Yaz aylarında yapılacak düğünler ve eşya değiştirecek olanlar için satışların daha da  artacağını tahmin ediyoruz. 

ÖTV İNDİRİMİ SİNOP EKONOMİSİNE CAN VERECEK
Uygulamaya konulan ÖTV indirimi ile Sinop ekonomisine hareketlilik kazandırıldığını belirten Beko Sinop ve Erfelek bayi Emin Ticaret işletmecisi Necmi Kanbur, tüm vatandaşları 30 Nisan tarihine kadar devam edecek olan bu fırsattan yararlanmaya davet etti. 

Kanbur; “Klima, buzdolapları, derin dondurucular, gazla çalışan su ısıtıcıları, termosifonlar, çamaşır ve çamaşır kurutma makineleri, bulaşık makineleri, elektrik süpürgesi, gıda ve meyve presleri ile elektrikli küçük ev aletlerine uygulanan ÖTV indirimi her evin temel ihtiyacı olan beyaz eşyada sektörünün çağrılarına cevap veren bu önemli gelişme Sinop ekonomisine katkı sağlayan bir adım oldu" diye konuştu. 

Advertorial
 
Editör: Vitrin Haber