Her geçen gün teknolojinin adım adım gelişmesi ile birlikte birçok sektörde yaşanan atılımlar oldukça üst düzey konuma ulaşmış durumda. Öyle ki bugün çıkan bir teknoloji yarın geçerliliğini yitirme noktasına gelebiliyor. Çünkü ondan daha üst düzey bir teknoloji ortaya çıkmış oluyor.

Hemen her sektörde geçerli olsa da özellikle ağır iş yapılan sektörlerde teknolojinin önemi üst düzeyde. Aynı şekilde laboratuvar ortamında iş yapılan sektörlerde de teknolojik gelişme oldukça önemli bir konudur. Örneğin, hassas teraziler laboratuvar ortamında kullanılan ve çok küçük hassasiyet birimlerinde ölçüm yapabilmektedir. Ülkemizde konusunda oldukça önemli boyutlarda ihracat yapabilir duruma gelmiştir.

Hassas Terazi Nedir?

Hassas terazi, çok küçük ölçüm birimlerinden tartım gerçekleştirebilen genellikle laboratuvarlarda kullanılan hassas tartım cihazlarıdır. Hassas ölçüm gerektiren yerlerde devreye giren bu cihazların en önemli özelliği tartım hassasiyetleridir. Çok küçük birimlerde hassasiyet derecelerinde tartım gerçekleştirebilmektedir.

Hassas Terazi Kullanım Alanları

Hassas teraziler, genel olarak laboratuvarlarda kullanılmaktadır. Kullanım alanlarını biraz daha açacak olursak eğer, tıp, eczacılık ve ilaç sanayi, kozmetik sanayi, kalite kontrol ve araştırma geliştirme laboratuvarları gibi yerlerde kullanılmaktadır. Elbette bu laboratuvarlar sadece hassas terazi tercih etmemektedir. Örneğin mikro teraziler hassas terazilere nazaran daha düşük boyutlarda tartım ve daha yüksek hassasiyet derecelerinde tartım yapmaları nedeniyle özellikle ilaç sanayi laboratuvarlar ve ARGE laboratuvarları tarafından daha çok tercih edilmektedir.

Eczacılık, tıp, ilaç sanayi ve ARGE laboratuvarları gibi alanlarda hassasiyet ve miktar önemli olması nedeniyle en ufak bir hatanın bile telafisi olamayabilir. Bu nedenle hem dikkatli tartım yapılması gerekir hem de bileşim hazırlanırken konsantrasyon bozulmaması gerekmektedir.

Hassas Terazi Fiyatları

Hassas terazilerde net bir fiyat belirtmek zordur. Çünkü fiyatlar marka ve modele göre değişkenlik göstermektedir. Hassas terazi fiyatları konusunda bilgi almak istiyorsanız adresini ziyaret ederek bu konuda bilgi edinebilirsiniz.





Advertorial haber

 
Editör: Vitrin Haber