Saraydüzü ilçesinde jandarma ve arama kurtarma ekipleri yaklaşık 1 haftadır kayıp olan 84 yaşındaki Satı Ekizoğlu'nu arıyor. Yaşlı kadına yabani ayıların zarar vermiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Edinilen bilgiye göre ilçe kırsalında bulunan Çalpınar Köyü'nde yalnız başına yaşadığı öğrenilen 3 çocuk annesi 84 yaşındaki Satı Ekizoğlu'ndan yaklaşık 1 haftadır haber yok. Geçen hafta Pazartesi günü İstanbul'da yaşayan çocuklarıyla telefonla görüştüğü, köydeki bakkaldan alışveriş yaptığı öğrenilen Satı Ekizoğlu'dan, o günden bu yana haber alınamadı. Komşularının yaşlı kadının ormana mantar toplamak için gittiğini ve bir ayı tarafından kaçırılmış olabileceğini ileri sürmeleri üzerine jandarma ve  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekipleri yaklaşık 10 kilometrelik bir alanda arama çalışması başlattı. Bölge halkının da içerisinde bulunduğu yaklaşık 100 kişilik ekiple sürdürülen çalışmadan henüz sonuç alınamadı. Arama kurtarma çalışmalarına yaşlı kadının İstanbul'dan gelen çocukları da katılıyor. 

Ayıların kaçırmış olabileceği tahmen ediliyor
Arama çalışmalarının sürdüğünü belirten Köy Muhtarı Ahmet Hızarcı, Satı Ekizoğlu'nun yaşlı olduğu için zor yürüdüğünü ve fazla uzağa gidemeyeceğini söyledi. Yaşlı kadının zaman zaman mantar ve kuşburnu toplamak için ormana gittiğini kaydeden Hızarcı, "Satı ablamız yaşlı olduğu için zor yürüyordu. En fazla bir kaç kilometre gidebilir diye düşünüyoruz. Satı ablamız yaz aylarında köyde tek başına kalır, kışın da İstanbul'da yaşayan oğullarının yanına giderdi. Bir hafta sonra da İstanbul'a gideceğini biliyorduk. Günlerdir kendisini arıyoruz. Ancak henüz kendisine ulaşamadık. Köydeki komşularımız bölgenin kırsal olduğu için yaşlı ablamızın ayı tarafından kaçırmış olabileceğini söyledi. Arama çalışmaları sırasında bir ayı inine girdik, herhangi bir bulguya rastlayamadık. Ayı tarafından kaçırıp parçaladığına dair bulgu olabilecek ne bir kıyafet parçası, ne de bir kan izine rastlayamadık. Umarız Satı ablamızı sağ salim buluruz" dedi.

Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, bölgede geniş çaplı sürdürülen arama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, yaşlı kadının bir an önce bulunması için herkesin seferber olduğunu söyledi. 

Editör: Vitrin Haber