Samsun-Sinop yolunda meydana gelen trafik kazasında aralarında 5 yaşında Ecrin'in de bulunduğu 3 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu için tutuklanan ve yargılandığı mahkeme tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırılan otomobil sürücüsüne verilen cezayı az bulan Yargıtay kararı bozdu.
 
Kaza, Atakum ilçesi Atatürk Bulvarı'nda 2013 yılı Aralık ayında meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Samsun'dan Sinop istikametine gitmekte olan 29 yaşındaki Gökhan C. idaresindeki 55 SM 344 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak kaldırımda yürüyen 5 yaşındaki Ecrin Su Erdem, annesi Dilşah Nehir Erdem (28), Tuğba Ayran (21) ve Ayşe Pala'ya (34) çarptı. Kazada Ecrin Su Erdem, Tuğba Ayran ve Ayşe Pala hayatını kaybederken, Dilşah Nehir Erdem de yaralandı.
 
Gözaltına alınarak çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan ve yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçen yıl "taksirle 3 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına sebep olmak" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Gökhan C.'ye verilen cezayı Yargıtay 12. Ceza Dairesi az buldu ve kararı bozdu. Yargıtay, otomobil sürücüsünün kavşağa yaklaştığında hızını artırdığı gerekçesiyle "bilinçli taksirle 3 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına sebep olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.
 
Gökhan C.'nin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Gökhan C.'nin avukatı ise mahkemenin daha önceki verdiği eski karara direnmesini ve aynı cezayı vermesini talep etti. Duruşma ertelendi.
 
Editör: Vitrin Haber