Olay bu sabah 05.30 sıralarında kent merkezi Zincirlikuyu Mahallesi, Kemaldede Camisi arkasındaki 3 katlı tarihi binada meydana geldi. 

Edinilen bilgiye göre; taş, kerpiç ve ahşap yapılı tarihi binada patlama seslerini ile uyanan mahalle sakinleri, binayı saran alevleri görünce itfaiyeye haber verdi. Yangına müdahale eden Boyabat Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, yangını diğer binalara sıçramadan kontrol altına alınırken, taihi bina tamamen yanarak kül oldu.

AFAD ENKAZ ALTINDA KAYIP ŞAHSI ARADI
Ancak evde 1 kişinin yaşadığı söylenince ekipler soğutma çalışmalarıyla birlikte evin enkazında arama yaptı. İtfaiye ekipleri, evin birinci katında yaşayan ve kendisinden haber alınamayan 63 yaşındaki Hasan Akgül'e dair herhangi bir bulguya rastlayamadı. Evin yangın sırasında çöken enkazının altında yaşlı adamın olup olmadığının araştırılması için Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) yardım istendi. Sinop'tan Boyabat'a giden arama kurtarma ekibi tarafından enkaz alanında çalışma başlatıldı.

ENKAZIN DÖKÜLDÜĞÜ ÇÖPLÜGE BİLE BAKILDI
AFAD ekiplerince yangın mahallinde yapılan uzun süreli aramadan sonuç alınamayınca, binadan çıkan enkazın döküldüğü ilçe çöplüğünde da arama yapıldı. Ancak burada da kayıp şahıs Hasan Akgül'e ait herhangi bir ize rastlanamadı. Akgül bulunamayınca arama çalışmaları sonlandırıldı. 

Bu arada; İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Salih Sengöz ile AK Parti İlce Baskani Ferhat Yıldız, yangın mahalline gelerek bilgi aldı. 

Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 
 
Editör: Vitrin Haber