Sinop'ta damadını hedef alan emekli polis silahla dehşet saçtı. Saldırıda 3 kişi yaralandı. 

Olay saat 12:30 sıralarında Sinop Adliyesi karşısındaki kaldırımda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre bir YEDAŞ'ta çalışan damadı Suat Bünyat’ı vurmak isteyen ve emekli polis olduğu belirtilen Muzaffer Eryıldırım, Bünyat' hedef alarak etrafa kurşun yağdırmaya başladı. 

Etrafa ateş etmeye devam eden saldırganın hedef aldığı damadı Suat Bünyat ile birlikte o sırada olay yerinde bulunan SÖKMAR ayakkabıcılık sahibi Ahmet Güvener ve yoldan geçen Serkan Pak, kurşunlardan kaçamadı.  

Olay anında yoldan geçmekte olan Burhan Ustacan isimli vatandaşın müdahale ederek etkisiz hale getirdiği zanlı Muzaffer Eryıldırım silahı ile birlikte yakalanıp gözaltına alınırken, yaralılar ambulansla Sinop Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Ahmet Güvener’in durumu ciddiyetini koruduğu ve ameliyata alındığı öğrenildi. 

Olay sonrası İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner'de saldırının gerçekleştiği alana gelerek polislerden bilgi aldı. 

Saldırı en kalabalık anda yapıldı
Polis saldırının gerçekleştiği alanı kordon altına alırken, olay yeri inceleme ekipleri etrafa saçılan boş kovanları topladı. Saldırının caddenin en kalabalık olduğu öğle vaktinde meydana gelmiş olmasına rağmen facianın eşiğinden dönüldü. Öğrencilerin de bölgeden geçiş saatine denk gelen saldırı yürekleri ağza getirdi. Saldırı ardından meraklı vatandaşlarda alana birikti. Polis uzun süre vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Bu arada olayda yakını yaralanan lokanta işletmecisi Nazmi Pak, son ambulansın geç gelmesine tepki gösterdi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İşte saldırı sonrası İLK GÖRÜNTÜLER
Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı