Önceki gün hayatını kaybeden Sinoplu Ünlü Karikatürist Seyit Saatçi'nin annesi 83 yaşındaki Melahat Saatçi gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Kalp yetmezliği ve nefes darlığı teşhisiyle Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde iki hafta tedavi gören Melahat Saatçi'nin tedavisine bayram öncesinden bu yana evinde devam ediliyordu. Önceki gün durumu ağırlaşan Melahat Saatçi, hayata gözlerini yumdu. 
Melahat Saatçi için dün öğlene müteakip Alaaddin Camisinde cenaze namazı kılındı. Namaza CHP Sinop eski il Başkanı Mustafa Acun, Seyit Saatçi'nin belediyeden mesai arkadaşları, Saatçi ailesinin sevenleri, dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Melahat Saatçi'nin Alzheimer hastası eşi Osman Saatçi'de tekerlekli sandalye ile katıldığı cenazede eşini son yolculuğunda yalnız bırakmadı. 
Melahat Saatçi kılınan cenaze namazı ardından Gerze ilçesine bağlı Akkıraç köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. 
Cenazeye iştirak eden ve arayarak kendisine başsağlığında bulunan herkese teşekkür eden Seyit Saatçi, annesinin tedavisi sürecinde özveriyle kendilerine yardımcı olan başta Uzm. Dr. Sadettin Kamat olmak üzere, evde bakım hizmeti personeline şükranlarını sundu. 

Editör: Vitrin Haber