Sinoplu İşadamı Aydın Tufan Tekin Lübnan'da kaçırıldı.

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da, aralarında Gerzeli 1 Türk vatandaşının da bulunduğu 20 kadar yabancı uyruklu kişinin kaçırıldığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Dün (15 Ağustos) Lübnan’da aralarında vatandaşımız Aydın Tufan Tekin’in de bulunduğu 20 kadar yabancı uyruklu kişinin kaçırıldığı bilgisi alınmıştır. Bakanlığımız vatandaşımızın ailesi ile temas halindedir. Bakanlığımız ve Beyrut Büyükelçiliğimizin kaçırılan vatandaşımızın sağ ve salim serbest bırakılmasının sağlanmasına yönelik yoğun girişimleri sürmektedir" denildi.

Lübnan'daki Şii Miktad aşireti tarafından Beyrut'ta kaçırılan Türk işadamı Aydın Tufan Tekin, korkmadığını ve kendini rehine gibi hissetmediğini söyledi. 

Beyrut'taki El Cedid TV'ye konuşan Tekin, Lübnanlı bir şirketle görüşmek için başkente geldiğini belirtti. Suriye'deki savaşın sona ermesi gerektiğini söyleyen Türk işadamı; muhabirin, "Türk hükümetinin, Lübnanlılar'ı kaçıran Esad karşıtlarına destek verdiğini" söylemesi üzerine, politikayla ilgilenen birisi olmadığı cevabını verdi.
Korkuyor musunuz sorusuna ise Tekin, "Hayır, bana oldukça iyi davranıyorlar, kahve ve meyve getiriyorlar, yemek ister misin diye soruyorlar, açıkçası hiç rehineymişim gibi davranmıyorlar. Kendimi iyi hissetmem için sürekli benimle konşuyorlar. Burada kendimi gerçek bir rehine gibi hissetmiyorum" karşılığını verdi.
Tekin ayrıca, "Eğer insanların ölmesine göz yumuluyorsa bunu yapmamaları lazım. Bu sadece benim hükümetimle ilgili değil, dünyanın her yerindeki hükümetler böyle yapmalı. Savaşı durdurmalıyız. Biz aynı kültürü paylaşıyoruz, yıllardır problemsiz birlikte yaşıyoruz" dedi.

Aydın Tufan Tekin'in Gerze doğumlu olduğu ve Marmaris'te ikamet ettiği öğrenildi. 

Editör: Vitrin Haber