Avusturya’da Sinoplu ailenin içinde bulunduğu otomobilin karşı yönden gelen bir TIR ile çarpışması ardından araçtan inen kazazede aileye başka bir otomobil çarptı. Kazada aynı aileden 3 kişi hayatını kaybederken, ailenin 15 yaşındaki genç kızı ise ağır yaralandı. 

Avusturya’da meydana gelen kazada Sinoplu aile karşı yönden gelen bir tır ile çarpıştı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan aile araçlarını güvenlik şeridine çekti. Kazayı atlattıklarını düşünen aileye bu seferde sürücüsünün alkollü olduğu öğrenilen başka bir araç çarptı. Kazada Sinoplu aileden 3 kişi hayatını kaybetti 1 kişi ise komada.

Olay Avusturya’nın başkenti Viyana’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tatil için gittikleri Türkiye’den dönen Zeynep Doğan, çocukları Ömer Doğan ve Rukiye Doğan ile İstanbul’dan uçakla Viyana’ya gitti. Viyana Havalimanından ailesini alan baba Cemal Doğan, evlerine gitmek üzere yola çıktı. A1 otoyolu St. Georgen Amstetten Bölgesinden Linz istikametine gitmekte olan Cemal Doğan yönetimindeki araç karşı yönden gelen bir tır ile çarpıştı. Çarpışmanın şiddeti ile her iki araçta da maddi hasar meydana gelirken araçlar hasar tespiti için emniyet şeridine çekti. İşte ne olduysa o anda oldu. Emniyet şeridinde araçlarının hasarını tespit etmeye çalışan Sinoplu aileye o sırada oradan yaklaşık 130 km hızla geçmekte olan ve sürücüsünün alkollü olduğu öğrenilen başka bir araç çarptı. Kazada Ayancıklı Cemal Doğan (50), Zeynep Doğan (46) ve çocukları Ömer Doğan (23) olay yerinde hayatını kaybederken 15 yaşındaki Rukiye Doğan ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bölge hastanesine kaldırılan Rukiye Doğan’ın komada olduğu öğrenildi.

Talihsiz kazayla ilgili polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor. 

Editör: Vitrin Haber