Sinop'ta sabaha karşı bir evin çatısında başlayıp metruk bir binaya sıçrayan yangın paniğe yol açtı. Facianın eşiğinden dönülen yangına itfaiye ve emniyete ait TOMA ile müdahale edilirken iki ev tamamen yandı.

Yangın 02:00 sıralarında Kaleyazısı Mahallesi Karadeniz Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre henüz bilinmeyen bir nerenle Ömer U. adlı vatandaşa ait evde yangın çıktı. Yangının büyümesi sonucu alevler yanda bulunan ve kullanılmayan ahşap ev ile iki katlı bir binanın ikinci katındaki daireye sıçradı. 

Yanan evlerde bulunanlar çevredekilerin uyaraları sonucu evlerinden çıkmayı başarırken, yangın sırasında mahallede büyük bir panik yaşandı.

Yangına itfaiye ekipleri ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait (DHMİ) yangın söndürme araçları ve emniyete ait Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) tarafından müdahale de bulunuldu. Yangının meydana geldiği sokağın oldukça dar olması müdahaleyi zorlaştırırken, ekiplerin çabaları yangının diğer binalara sıçramasına ve büyük bir faciaya engel oldu.

Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangın 3 saatlik müdahale sonucu sabaha karşı güçlükle söndürülebildi. Soğutma çalışmaları sabah saatlerinde de sürdü.

Yangın sırasında ev sakinlerinin, komşularının uyarısı üzerine evlerinden çıktıkları öğrenilirken, yangın sonucu iki ev tamamen yandı. Yangın sırasında iki katlı bir binanın üst katı ise hasar gördü.

Başkan Ergül: Facianın eşiğinden dönüldü
Soğutma işlemleri sırasında bölgeye gelen Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, yaşanan yangın sırasında Sinop'un büyük bir facianın eşiğinden döndüğünü dile getirdi. 

Yangında can kaybı veya yaralanmasının olmamasının sevindirici olduğunu kaydeden Başkan Ergül, "Bu gece sabaha karşı Kaleyazısı Mahallesinde meydana gelen yangında iki ev yandı ve bazı binalarda ufak hasarlar oluştu. Rüzgarında etkisiyle yayılma tehlikesi ile karşılaşılınca ilimizdeki tüm kamu kurumları ile bir dayanışma örneği gösterilerek daha büyük üzücü sonuçlarla karşılaşılması önlendi. Bu olayda itfaiyemiz çalışmalarına destek veren emniyet teşkilatımıza, sağlık müdürlüğü personeline ve itfaiye teşkilatları ile yanımızda olan ilçe belediyelerimize, orman müdürlüğümüze, DHMİ yetkililerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca yangının başlangıcından itibaren canla başla mücadele eden itfaiye personelimiz başta olmak üzere, diğer tüm destek veren birimlerimize de teşekkür ediyoruz" dedi.

Editör: Vitrin Haber