Sinop'ta Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız'ın vermesi planlanan konferansın iptaline yol açan olaylar ardından, Mücahit Özmen adlı gencin cami önünde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradığı ve hastanelik olduğu ileri sürüldü.   

12 Mart Perşembe akşamı yaşanan olaylar ardından spor salonuna dinleyici olarak giremeyen ve Türkeli ilçesinden geldikleri öğrenilen gençlerden bir bölümü, Yatsı Namazı için Alaaddin Camisine gitti. İddiaya göre; bir gurup camide namaz kılarken arkadaşlarıyla cami dışında bekleyen gençlere, araçtan inen kimliği belirsiz kişilerce saldırıldı. Şahıslar polisin gelmesiyle olay yerinden hızla kaçarken, demir muştayla yaralanan genç ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gencin hafıza kaybı yaşadığı ve olayı hatırlamadığı kaydedildi.  Olayın fotoğraflarını İHH Sinop Temsilcisi Sefa Yalın sosyal medya hesabından paylaştı. 

SALDIRIYA UĞRAYAN GENCİN BABASI KONUŞTU
Bu arada yaralı gencin babası Bayram Özmen, olayı Sinop adına endişe verici ve bu ile yakışmayan bir hadise olarak nitelendirdi. Olayı anlatan baba Bayram Özmen, "Konferansa katılamayınca biz yatsı namazı için camiye girmiştik. Oğlum ve arkadaşları cami dışında bekliyorlardı. Arkadaşlarının ifadesine göre, bir grup genç yanlarına gelerek nereden ve niçin geldiklerini sormuşlar. Bizimkiler de Türkeli'den konferans için geldiklerini söylemişler. Oğlumun arkadaşlarının ifadesine göre; onlardan biri 'bizim 6 yaşında bir kız kardeşimiz var, ona da yazar mısınız?' deyince, bizimkilerde 'ne alaka' falan diye cevap verirken, içlerinden iri yarı bir genç benim çocuğuma saldırmış. Ben vitir namazını bitirip duamı yapıp çıktığımda oğlumu polisin koluna girmiş ve kanlar içinde buldum. Tabi şok oldum. Oğlumun arkadaşlarını da olay sırasında dövülmüşler. Bu çirkin olayı şiddetle kınıyorum. 

Biz oraya kavgaya gelmemiştik. Herkes kendi fikrini söylesin. Herkes kendi fikrinde olmayan insanları bir yere sokmayacaklarsa, bu ülkede nasıl yaşanır?" diye konuştu. 

 
Editör: Vitrin Haber