Boyabat ilçesi ile Samsun'da polis tarafından yapılan eş zamanlı operasyonda, kaçak kazı yaptıkları belirlenen 6 şahıs define işinde kullandıkları malzemelerle birlikte yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ile Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince define avcılarına yönelik Boyabat ileçesi ve Samsun ilini kapsayan eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda kaçak kazı yaptıkları öne sürülen Boyabat'ta B.A., S.A., N.A., O.Y. ve Ş.C. ile Samsun'da da T.I. adlı şahıslar gözaltına alındı.

Yakalanan şahısların ev, iş yeri ile araçlarında yapılan aramalarda; 4 adet çeşitli ebatlarda tarihi testi, 2 adet tarihi servis tepsisi ile define aramada kullanılan 4 adet dedektör, 2 adet kulaklık, 2 adet anten, 1 adet detektör arama başlığı ve içinde çeşitli haritaların bulunduğu 1 adet dosya ele geçirildi. 

Yakalanan şüpheliler hakkında '2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet ve 'izinsiz kazı yapmak' suçundan işlem yapıldı. Gözaltına alınan şahıslar Boyabat Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor.

Editör: Vitrin Haber