Sinop'ta küçük yaştaki çocukların fuhuş bataklığına sürüklendiği ihbarını alan polis tarafından bir eve yapılan baskında; 4'ü kız 5 çocuk ile birlikte toplam 11 kişi uygunsuz vaziyette yakalandı. Polisin zamanında müdahalesi, bir kısmının ilköğretim öğrencisi olduğu öğrenilen çocukları son anda kurtardı.

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Sinop İl Emniyet Müdürlüğü çocuk ve asayiş şubeleri tarafından yapılan ortak çalışma neticesinde F.B (26) adlı şahsa ait olan Yeni Mahalle'de ki bir eve gece saat 22:30 sıralarında baskın düzenlendi.  

Yapılan baskında elektrikleri kesik olduğu görülen evde yaşları 18'den küçük 4'ü kız 5 çocuk ile birlikte T.D (18) (kız), M.K (19), A.S, E.S (18), S.B (19) F.B (26) adlı şahıslarla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 5'i çocuk 11 kişi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü psikologu ve avukat gözetiminde verdikleri ifade ardından gerekli evraklar adliyeye sevk edildi. Soruşturma devam ediyor.

Çocukların bir araya geldikleri grubu fazlaca tanımadıkları öğrenilirken, çocuklardan birinin de daha önce benzer bir olaydan işlem gördüğü kaydedildi.  

Elektrikleri kesik bir evde 5'i çocuk 11 kişinin aynı ortamda bulunması toplumun içine düştüğü ahlaki çöküntüyü de gözler sererken, yetkililer velilerin çocuklarına sahip çıkmalarını istedi. 
Editör: Vitrin Haber