İstanbul’dan memleketi Dikmen’e gelen 82 yaşındaki Kore Gazisi yaşlı adam evinde ölü olarak bulundu. Yaşlı adamın soba gazından zehirlenmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Uzun yıllardır İstanbul’da yaşayan 82 yaşındaki Kore Gazisi Salih Kır, geçtiğimiz hafta sonu ziyaret için memleketi Dikmen'in Karaağaç köyüne geldi. Ancak köye gelmesinin ardından bir anda ortalardan kaybolan yaşlı adamın yakınları, 1932 doğumlu Kore Gazisini aramaya başladı. En son hafta içerisinde lokantada çorba içerken görülen Salih Kır'ın komşuları yaşlı adamın İstanbul’da yaşayan çocuklarını aradılar. Ancak Kore Gazisi yaşlı adamın İstanbul’a da dönmediğini öğrenen komşular, Salih Kır’ın evine gitti. Cevap alamamaları üzerine camı kırarak eve giren köy halkı yaşlı adamı odada sandalye üzerinde oturur vaziyette ölmüş olarak buldular.

Komşuların haber vermesi ile kısa sürede olay yerine gelen güvenlik güçleri ve Gerze Savcılığının ilk incelemesi  sonucu 82 yaşındaki Kore Gazisi Salih Kır’ın soba gazı zehirlenmesi neticesi ölmüş olması ihtimalinin yüksek olduğu, ama kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp kurumuna gönderileceği öğrenildi.
Editör: Vitrin Haber