Boyabat'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan bir kişi sevk edildiği İstanbul'da ki bir hastanede hayatını kaybetti. 

Alınan bilgiye göre ilçeye bağlı Kavak köyünde hayvancılık yaptığı öğrenilen 56 yaşında ki Mehmet Ali Bostancıoğlu, 4 Nisan tarihinde ahırda bulunan büyükbaş hayvanlarının üzerindeki keneleri temizledi. Bir sonra ki gün halsizlik ve kusma şikayetiyle 75. Yıl Boyabat Devlet Hastanesine giden Mehmet Ali Bostancıoğlu, uygulanan serum tedavisi sonrası taburcu edildi.
Hastalığı devam eden Bostancıoğlu, Kastamonu'da özel bir hastaneye yatması ardından, hastalığının keneden olabileceği şüphesiyle İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesin'e sevk edildi. 56 yaşında ki Mehmet Ali Bostancıoğlu, rahatsızlığının başlamasından 12 gün sonra yapılan tüm müdehaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Bostancıoğlu'nun cenazesi Kavak köyüne getirilerek, İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri nezaretinde gözyaşları arasında toprağa verilirken, mezara da tedbiren kireç döküldü. 

Bostancıoğlu'nun kanında yapılan tetkiklerde keneden bulaşan KKKA virüsüne rastlanıldığı öğrenildi.

Editör: Vitrin Haber