Sinop'ta kamuoyunu uzun süre meşgul eden 41 yaşında iki çocuk babası Kemal Taş cinayetinde son noktayı mankeme koydu.

Mahmeke, araba almak için cebindeki parayla oto pazarına giden ve 18 gün sonra ormanda öldürülmüş halde bulunan Kemal Taş'ın katil zanlısı Savaş Y,'ye mübeet hapis cezası verdi. 

Sinop’ta otomobil almak üzere yüklü miktarda parayla evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 41 yaşındaki Kemal Taş’ın cesedi ölümünden 18 gün sonra Soluğcalı köyü Kıran mevkisi ormanlık alanında gömülmüş halde bulunmuş ve hunhar bir cinayete kurban gittiği anlaşılmıştı. Vahşi cinayeti TV programcısı Müge Anlı çözmüş ve Taş'ı cebindeki para için öldürdüğü iddia edilen iki katil zanlısı yakalanarak cezaevine konulmuştu. Bunlardan 61 yaşındaki zanlı Hüseyin Bozkurt, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasından kısa bir süre sonra, 22 Temmuz 2014 tarihinde kendi kullandığı traktörün devrilmesi sonucu traktörün altında kalarak feci şekilde can vermişti. 

Asıl cinayet olayını işlediği iddia edilen 25 yaşındaki Savaş Y.'nin mahkemesi ise bu gün sonuçlandı. Mahkeme Savaş Y,'yi kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Savaş Y'nin toplamda 31 yıl 4 ay hapis yatacağı belirtiliyor.